FONDURI NERAMBURSABILE – Aeroportul Maramureș cumpără cu 26 de milioane de lei mai multe echipamente pentru întreținerea aeronavelor și a pistei pe timp de iarnă

0
2568

INVESTIȚIE – SIGURANȚĂ AEROPORT. Aeroportul Internațional Maramureș a introdus în licitație achiziția mai multor echipamente pentru întreținerea funcționalității aeronavelor și a pistei pe timp de iarnă, estimând o valoare totală de 26 de milioane de lei (exact: 26.180.000 lei, sumă care include TVA). Toate echipamentele trebuie să aibă capacitatea de a funcționa în condiții meteorologice severe: temperaturi negative (-40 grade Celsius), condiții de umiditate ridicată (100%), precipitații care îngheață, ninsoare, viscol, variații de presiune atmosferică ș.a.m.d.

 

Achiziția este împărțită în 5 loturi, după cum urmează (sumele includ TVA și sunt estimările maxime):

 

Nr. LOTURI ACHIZIȚIE SUMA
1. Un autodegivror pentru aeronave 4.522.000 lei
2. O autospecială compactă pentru curățat pista (dotată cu plug, perie și turbosuflantă) 4.760.000 lei
3. O autospecială pentru curățat pista (dotată cu plug, perie rotativă și turbosuflantă) 4.760.000 lei
4. O autofreză de zăpadă (pentru pistă, căi de rulare și platforme de aviație) 3.570.000 lei
5. 7 echipamente diverse (2 echipamente pentru întretinerea zonelor de siguranță înierbate; 1 echipament multifuncțional pentru lucrări vară/iarnă dotat cu braț/platformă de lucru la înălțime; 2 echipamente autopropulsate pentru deszăpezirea lămpilor marginale și 2 echipamente pentru întreținerea spațiului de siguranță) 8.568.000 lei

Ofertele sunt așteptate până la 20 aprilie 2023 și echipamentele trebuie livrate în cel mult 6 luni. Contractele vor fi atribuite pe criteriul Cel mai bun raport calitate-preț (unde prețul are o pondere procentuală în decizia finală de 80%, iar perioada de garanție de 20% – aceasta trebuie să fie minimum 4 ani și maximum 5 ani).

 

Achiziția va fi realizată în cea mai mare parte din fonduri europene nerambursabile, prin POIM (contractul de finanțare al proiectului – „Creșterea gradului de siguranță și securitate a Aeroportului Internațional Maramureș prin achiziționarea de echipamente specifice” – fiind semnat în 23 noiembrie 2022).

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here