FINALIZARE – A fost inaugurată noua stație de transformare din Leordina, investiție Electrica de peste 28 milioane de lei

0
470

INVESTIȚIE ELECTRICA – LEORDINA. Vineri, 15 decembrie 2023, Distribuție Energie Electrică România (DEER), firmă din Grupul Electrica și cel mai important operator național de distribuție a energiei electrice, a inaugurat noua stație de transformare din comuna Leordina în urma unei investiții de peste 28 de milioane de lei (exact: 28.302.906 lei, dintre care 22.572.426 lei proveniți din fonduri nerambursabile).

 

Noua stație va deservi 15 localități din zonele Valea Vișeului și Valea Izei, unde trăiesc aproximativ 55.000 de cetățeni. Proiectul investițional determină preluarea mai eficientă a energiei regenerabile (produse atât în centralele existente, cât și în cele noi) și îmbunătățește eficiența energetică a instalațiilor prin reducerea consumului propriu tehnologic în rețelele existente. De asemenea, aceasta va facilita și racordarea de noi consumatori, atât casnici cât și IMM-uri.

 

Noua stație Leordina, de 110kV, este una de tip exterior, în montaj semiînalt. Toate terminalele numerice din stație sunt integrate în sistemul de monitorizare și control SCADA local și la nivelul DEER. Pentru asigurarea funcțiilor de teleconducere, în stație s-a montat un dulap SCADA, care preia toate comenzile și semnalizările necesare conducerii operative de la nivelul centrelor de dispecer ale DEER și cel al Sucursalei Baia Mare.

 

Este primul proiect pe fonduri europene finalizat anul acesta – mai avem 4 proiecte mari pe care le vom finaliza până la 31 decembrie – și nu ne oprim aici. În continuare noi, cei din echipa DEER ne vom focusa și implica în realizarea de investiții noi din fonduri nerambursabile. Ne aflăm aici, în Maramureșul istoric, pe Valea Vișeului și Valea Izei, zonă care, în opinia mea, este una dintre cele mai mari bogății culturale și turistice tradiționale ale României. Așa că, de un serviciu de distribuție la înalte standarde de calitate vor beneficia, pe lângă cei aproximativ 55.000 de utilizatori, și sutele de mii de turiști care vor vizita zona în anii următori, a declarat Mihaela Rodica Suciu, directorul general al DEER.

Biroul de Presă Distribuție Energie Electrică România



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here