DECIZIE – Eugen Apjok (Știința Baia Mare), înlocuit după doar un an de la conducerea naționalei de rugby cu francezul David Gerard

1
336
Eugen Apjok, David Gerard

RUGBY – ANTRENORI. Conducerea Federaţiei Române de Rugby a anunțat că de la începutul anului viitor, selecționerul naționalei, Eugen Apjok (care este și antrenorul principal al vicecampioanei Știința Baia Mare), va fi înlocuit de francezul David Gerard (46 de ani), fostul antrenor al pachetului de înaintare al echipei Portugaliei la Cupa Mondială 2023. Contractul cu noul antrenor a fost deja semnat de ambele părți.

 

Decizia a fost luată și în urma rezultatelor slabe ale României la Cupa Mondială din Franţa (8-82 cu Irlanda, 0-76 cu Africa de Sud, 0-84 cu Scoţia, 24-45 cu Tonga). Apjok (51 de ani) a fost numit la conducerea tehnică a naționalei României în decembrie 2022, în locul englezului Andy Robinson (fost principal timp de 3 ani – în perioada 2019-2022 – și care a demisionat în urma unor rezultate slabe înregistrate pe parcursul a 6 luni).

 

Obiectivul lui Gerard este clasarea pe podiumul Rugby Europe Championship 2024 (la ediția din acest an a competiției, România s-a clasat pe locul 3, după Georgia și Portugalia). Competiția debutează în februarie 2024, iar România face parte dintr-o grupă cu Portugalia (meci în deplasare), Belgia şi Polonia (meciuri pe teren propriu) – în cealaltă grupă: Georgia, Spania, Germania şi Ţările de Jos.

 

Andrei TUDORAN



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

1 COMENTARIU

  1. Mai bine, macar se va putea ocupa mai mult de echipa de club. Cât privește națională, nu antrenorul joaca iar jucătorii au niste limite. Rezultatele vor fi la fel sau mai slabe.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here