FĂRĂ FORMALISME – A fost bătut recordul mondial la viteza încredințării contractelor cu dedicație, stabilit în urmă cu 4 zile de autoritatea din Strâmtura: la Lăpuș, contract de 1 milion de lei livrat în doar 2 minute unei firme de casă

2
6768
Cristina Buda, primarul comunei Lăpuș, județul Maramureș

MICII DUMNEZEI AI MARAMUREȘULUI (2). Administrația publică locală din comuna maramureșeană Lăpuș, controlată de edilul Cristina Buda (PNL) – care este și prim-vicepreședintă județean al Organizației Femeilor Liberale (OFL) -, a reușit să bată recordul mondial la rapiditatea încredințării unui contract cu dedicație stabilit în urmă cu doar 4 zile de Primăria Strâmtura (care a reușit „performanța” în 3 minute – aveți detalii AICI).

 

Marți, 31 octombrie 2023, Primăria Lăpuș a livrat unei firme locale, în doar 2 minute (timpul scurs între postarea anunțului de achiziție și închiderea procedurii), un contract în valoare de peste 1 milion de lei (exact: 1.069.514,88 lei, sumă care include TVA), care vizează amenajarea pieței tradiționale.

 

Anunțul de achiziție directă a fost postat de Primăria Lăpuș în 31 octombrie 2023, la ora 12.45, ofertantul a răspuns la ora 12.47, după care, imediat, Primăria a închis ofertarea (la aceeași oră: 12.47)vezi dovada în foto. Contractul a fost încredințat firmei locale Todora Green Construct SRL din Lăpuș, specializată pe construcții civile și controlată de Ionuț Sorin Tomai (90% – asociat minoritar este soția sa, Corina Nicoleta Tomai).

 

Acest contract este de două ori mai mare decât cifra de afaceri a firmei în întreaga sa existență (în cei 4 ani de activitate, societatea din comuna Lăpuș a totalizat afaceri de 523.449 lei). În 2022, firma a raportat o cifră de afaceri de 257.058 lei și o pierdere de 167.756 lei, cu 7 angajați, dar și datorii de 608.480 lei.

 

De acești bani, firma trebuie să amenajeze platformele noii piețe tradiționale din Lăpuș, accesele, parcările, standurile de tip pergole pentru vânzare, să amenajeze casa de lemn pentru expunerea produselor tradiționale, zonele verzi, să monteze gardul și instalațiile electrice și sanitare, precum și dotările aferente proiectului.

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

2 COMENTARII

  1. Implementarea ChatGPT într-o organizație , duce de fiecare dată la alegerea deciziilor corecte , in f scurt timp . AI ( inteligenta artificiala ) , ca program in sine , ajută la luarea deciziilor înțelepte in doar câteva minute / secunde . Nu-i așa ?

  2. Asa isi bat joc alesii de banul public. Se pare ca legea e de partea lor atata timp cat 1 million de RON se atribuie legal si fara frica legilor penale in 2 min unei firme de apartament. Criterii de selectie, referinte in lucrari similare,etc. ioc. Important e ca sistemul functioneaza si toata lumea e fericita

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here