DEVOALARE – Senatorul Dan Ivan: Tinerii și antreprenorii, bătaia de joc a guvernului PSD-PNL, le-au mai tăiat o subvenție

0
183
Dan Ivan, senator USR de Maramureș

SUBVENȚIE NEPLĂTITĂ. „NEETs” este denumirea dată tinerilor cu vârsta cuprinsă între 16 și 25 de ani, care nu au un loc de muncă, nu urmează o formă de învățământ și nu participă la activități de formare profesională. Această categorie de tineri ar trebui să beneficieze totuși de sprijinul statului printr-un program dedicat lor: angajatorii primesc o subvenție de 2.250 lei lunar pentru fiecare tânăr NEETs încadrat în muncă pe perioadă nedeterminată.

 

Din păcate, în acest an plățile acestor subvenții către angajatori au fost blocate. Pentru pensiile speciale se găsesc și se achită lunar miliarde de lei din buget, dar pentru plata subvențiilor pentru acești tineri buzunarele guvernului PSD-PNL sunt goale. Plățile nu s-au efectuat nici în prima parte a anului, atunci când guvernul era condus de președintele PNL, Nicolae Ciucă, și nici după preluarea funcției de premier de către PSD prin Marcel Ciolacu.

 

Guvernul „Robin Hood pe invers”, care ia de la săraci ca să dea la bogați, își bate joc de antreprenorii care acum suportă din buzunarul propriu ceea ce guvernanții s-au obligat să susțină prin acea subvenție. Mulți antreprenori nu-și vor mai putea permite mult timp să achite banii în locul statului român, iar sute de tineri își vor pierde locurile de muncă.

 

„Am adresat în luna septembrie o interpelare doamnei Simona Bucura-Oprescu (PSD), ministrul Muncii și Solidarității Sociale, prin care am solicitat detalii privind întârzierile la plata acestor subvenții. Răspunsul primit la jumătatea lunii octombrie a fost nu doar evaziv, dar acum, la început de lună noiembrie, se dovedește a fi și mincinos.

 

În răspunsul transmis de doamna ministru Bucura-Oprescu se recunoaște că există întârzieri mari la plata acestor subvenții, dar se menționează că acestea se vor achita „la rectificarea bugetului în cursul lunii octombrie anul curent”. Din păcate, așa cum ne-a obișnuit Guvernul sărăciei PSD-PNL, doar o tristă amăgire, nemaiexistând o rectificare în acest sens. Așa că antreprenorii și tinerii NEETs sunt lăsați încă odată cu buzele umflate de guvernul PSD-PNL!”, a precizat senatorul maramureșean Dan Ivan (USR).

 

Biroul parlamentar al senatorului Dan Ivan (USR)



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here