FAPTĂ – Cum se spală pe mâini PSD Maramureș, după de ce polițiștii anticorupție le-au ridicat secretarara chiar din sediul partidului: Rodica Covaci, arestată 30 de zile

3
2180
Rodica Monica Covaci

TRAFIC DE INFLUENȚĂ ÎN SEDIUL PSD MARAMUREȘ. Secretara „de-o eternitate și ceva” a PSD Maramureș, Rodica Monica Covaci (56 de ani), a fost ridicată din sediul partidului de trei polițiști anticorupție ai Direcției Generale Anticorupție (DGA) – Serviciul Județean Anticorupție (SJA) Maramureș, cu mandat de aducere, apoi reținută 24 de ore și, începând de ieri după-amiază, arestată preventiv 30 de zile (până în 14 ianuarie 2023), prin hotărârea magistratului de caz al Tribunalului Maramureș.

 

Cercetată într-un dosar documentat de SJA Maramureș (cu sprijinul de specialitate al Direcției de Operațiuni Speciale a IGPR) și instrumentat de Parchetul de pe lângă Tribunalul Maramureş pentru trafic de influență în formă continuată (6 acte materiale), Covaci (foto mic dreapta) a depus deja contestație împotriva măsurii de arestare preventivă, cerând prin avocat să fie cercetată în stare de arest la domiciliu, contestația urmând să fie soluționată de Curtea de Apel Cluj. Până atunci, însă, rămâne în arestul Inspectoratului de Poliție al Județului Maramureș, la doar 500 de metri de sediul PSD Maramureș, unde lucra.

 

În tot acest scandal, surprinde neplăcut reacția capilor PSD Maramureș, care brusc, s-au dezis public de Covaci, încercând (nereușit) să minimizeze apartenența la partid a celei care făcea muncă de secretariat, afirmând că aceasta nu avea o poziție importantă în PSD și că era un simplu voluntar. Într-adevăr, Covaci nu era angajată la PSD, însă doar pentru că era angajată ca asistent personal al uneia dintre fiicele sale, fiind plătită de PSD pentru munca pe care o făcea (de secretară), prin angajarea a două dintre fiicele sale la cabinetul parlamentar al deputatului PSD Gheorghe Șimon.

 

Conform dosarului de cercetare penală, în cursul perioadei 2017-2022, Covaci ar fi pretins şi ar fi primit 9.700 euro și 300 lei de la 6 persoane, lăsându-le să creadă că are influenţă asupra unor funcţionari publici din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă „Dr. Constantin Opriş” Baia Mare, Ministerului Apărării Naționale şi Serviciului Public Comunitar Local de Evidenţă a Persoanelor Baia Mare. În schimbul banilor, Covaci (PSD Maramureș) a promis că va rezolva promovarea unor persoane care nu aveau pregătirea corespunzătoare a unor examene de angajare pe posturi de asistent medical, brancardier sau subofiţer, sau că va urgenta îndeplinirea îndatoririlor de serviciu, respectiv emiterea unor acte de identitate în regim de urgenţă, în lipsa unei programări prealabile.

 

În cauză se efectuează acte de urmărire penală și față de alte persoane.

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

3 COMENTARII

  1. Prietene zetea gabriel valer! Figura asta impostoare este bărbat sau muiere????
    Astept răspuns la următoarea adresa de mail: ————@PSD.com.
    Mulțumesc anticipat!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here