CONTRACT – Deputat Călin Bota: Finanțare de 10 milioane de lei pentru restaurarea a câte 24 gospodării tradiționale din Maramureș

0
924

MARAMUREȘ. În calitate de consilier onorific al ministrului Investițiilor și Proiectelor Europene, am participat la  semnarea contractele de finanțare pentru proiectele privind restaurarea a câte 8 gospodării tradiționale din comunele Petrova, Lăpuș și Bogdan Vodă, din județul Maramureș.

 

Valoarea totală a contractelor semnate astăzi de ministrul Marcel Boloș si președintele Consiliului Județean Maramureș, Ionel Bogdan, este de 10 milioane lei, iar finanțarea este asigurată prin Programul Național de Redresare și Reziliență – PNRR – și fonduri proprii ale Județului Maramureș.

 

Aceste proiecte se adaugă unui alt proiect important pentru conservarea patrimoniului cultural maramureșean, in valoare de 5,1 milioane de lei, prin care vor fi restaurate 12 gospodării vechi de peste 80 de ani din satul Breb, care se află în faza de semnare a contractului pentru proiectare și execuție.

 

Mă bucur că patrimoniul cultural unic și divers al Maramureșului va fi conservat cu ajutorul banilor europeni, deoarece este o șansă ca valorile noastre tradiționale să dăinuie în timp, iar generațiile viitoare să cunoască și să se bucure de această moștenire culturală.

 

Îi mulțumesc domnului ministru Marcel Boloș, doamnei secretar de stat Csilla Hegedus și întregii echipe de la Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene pentru susținerea proiectelor din județul Maramureș și felicitări președintelui Consiliului Județean, Ionel Bogdan, și reprezentanților administrațiilor locale din Lăpuș, Bogdan Vodă, Petrova și Ocna Șugatag pentru implicarea în realizarea acestor proiecte importante pentru județul nostru!

 

Deputat Călin Bota



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here