FAPT – Sediul Poliției Borșa, construit în urmă cu 34 de ani, va fi reabilitat printr-o investiție de 3,6 milioane de lei din fonduri nerambursabile

0
232

SEDIUL POLIȚIEI BORȘA, ÎN REABILITARE. Sediul Poliției Borșa, imobil construit în anul 1989 și localizat pe strada Lăzuci nr. 6, va fi reabilitat în urma unei investiții estimate la 3,6 milioane de lei (exact: 3.646.932,31 lei, sumă care include TVA). Cea mai mare parte a finanțării provine din fonduri europene nerabursabile, prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR).

 

Contractul, introdus în licitație de IPJ Maramureș, prevede servicii de proiectare și de lucrări de execuție pentru creșterea eficienței energetice prin reabilitarea termică și modernizarea sediului Poliției Orașului Borșa.

 

Ofertele constructorilor sunt așteptate până la 28 iunie 2023, iar contractul, care va fi atribuit pe criteriul Cel mai bun raport calitate-preț (unde prețul are o pondere procentuală în decizia finală de 85%, iar garanția suplimentară de 15% – garanția minimă 3 ani), trebuie finalizat în 14 luni.

 

Clădirea are regim de înălțime P+1E (dimensiuni 30,4 m x 9,4 m), cu o suprafața construită la sol de 284.00 mp și o suprafață desfășurată de 568.00 mp și prin reabilitarea energetică este vizată o economie a consumului de energie termică de 11.128,28 euro/an (aproape 1.000 euro/lună). De asemenea, prin soluțiile de îmbunătăţire a performanţei energetică (termoizolarea anvelopei, modernizarea instalaţiilor de încălzire/răcire, ventilare/climatizare, preparare apă caldă de consum şi a instalației de iluminat) se urmăreşte reducerea de circa cinci ori a consumurilor energetice pentru încălzire.

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here