SE ÎNTÂMPLĂ ÎN ORAȘ – Programul de sâmbătă al spectacolelor Festivalului Internațional de Artele Spectacolului „Atelier”, de la Baia Mare

0
256
„Delfinii”, scenă din spectacol

PROGRAM ATELIER 2023. Sâmbătă, 17 iunie 2023, în cea de a opta și ultima zi a Festivalului Internațional de Artele Spectacolului „Atelier”, organizat la Baia Mare de Teatrul Municipal Baia Mare și Asociația Culturală Atelier 92, este programat un spectacol, lansarea unui album aniversar dedicat celor 70 de ani de teatru în Baia Mare, festivitatea de decernare a premiilor și un concert de închidere a celui mai vechi festival de profil din țară.

 

Astfel, la ora 17.00, în Sala Mare a Teatrului Municipal Baia Mare este programat ultimul spectacol înscris în secțiunea concurs a festivalului, „Delfini”, o rescriere de Adina Lazăr după ”Singurătatea pietrelor” de Flavius Lucăcel, în regia Adinei Lazăr.

 

Este cea mai recentă producție a Teatrului Municipal Baia Mare, un spectacol care prezintă drama unei familii cu un copil autist și deschide o ușă tainică prin care pătrundem în lumea singulară a persoanelor neurodivergente, pentru care viața e dincolo de percepțiile obișnuite.

 

La ora 20.00, tot în Sala Mare a teatrului, cu ocazia celebrării a 70 de stagiuni teatrale, va avea loc lansarea albumului aniversar O istorie în cuvinte și imagini – 70 de ani de teatru în Baia Mare”, eveniment urmat de festivitatea de decernare a premiilor celei de a 29- a ediții a Festivalului Internațional de Artele Spectacolului „Atelier” și de concertul de închidere.

 

* Foto: @Ioana Haragâș via Teatrul Municipal Baia Mare

 

2mnews



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here