FAPT – S-a semnat contractul pentru construirea centrului de colectare a deșeurilor voluminoase din Șomcuta Mare: detalii despre câștigătorul contractului de 2,3 milioane de lei

0
351

ȘOMCUTA MARE. Autoritatea publică locală din orașul maramureșean Șomcuta Mare, controlată de edilul Gheorghe Buda (PSD), a semnat contractul de execuție pentru construirea centrului de colectare prin aport voluntar a deșeurilor voluminoase. Contractul a fost semnat la 26 martie 2024 cu sereleul Borcut Barbolovici la valoarea de 2,3 milioane de lei (exact: 2.294.301,45 lei, sumă care include TVA). Pentru a câștiga contractul (au fost 7 ofertanți admiși), câștigătorul a sublicitat cu 15,10% valoarea maximă estimată de Primăria Șomcuta Mare.

 

Firma câștigătoare este o contractantă de casă a Primăriei Șomcuta Mare, fiind cea care a contractat, printre altele, reabilitarea Grădiniței cu program prelungit nr. 1, reabilitarea energetică a blocurilor de locuințe din oraș, reabilitarea și dotarea sediului administrativ (prin amenajarea unor spații pentru centru social de zi pentru persoane vârstnice, centru recreațional, muzeu și sala de conferință), extinderea Centrului Cultural din oraș, modernizarea structurii rutiere pe 9 străzi (cu parcări și trotuare) ș.a.m.d.

 

Borcut Barbolovici SRL este înregistrată în Baia Mare, este specializată pe lucrări de construcții a clădirilor și este controlată de Daniel Barbolovici (57 de ani, originar din Sălățig – jud. Sălaj). În 2022, firma a închis anul cu o cifră de afaceri de 12,17 milioane de lei și un profit net de 5,17 milioane de lei, indicatori financiari record în istoria economică a firmei, realizați cu 30 de angajați, dar și cu datorii de 2,49 milioane de lei.

Conform proiectului, centrul colectare prin aport voluntar din Șomcuta Mare este practic o platformă de colectarea a deșeurilor menajere care nu pot fi colectate în pubelele (deșeuri voluminoase, textile, deșeuri din lemn, mobilier, anvelope, echipamente electrice și electronice, baterii uzate, deșeuri periculoase, deșeuri de gradină, deșeuri din construcții și demolări).

 

Contractul prevede execuția în cel mult 7 luni a platformei pe care vor fi amplasate containere pentru deșeuri voluminoase, o copertină pe structură metalică ușoară pentru protecția acestora, un cântar pentru camioane (cap-tractor), o baracă tip container pentru biroul de supraveghere, magazie scule și grup sanitar. De asemenea, trebuie realizată canalizarea pentru colectarea apelor pluviale (cu un separator de hidrocarburi), împrejmuirea cu gard cu poartă de acces, instalații electrice de incintă și camere de supraveghere (pe 8 stâlpi).

 

Pe lângă lucrările de amenajare, platforma trebuie dotată cu două scări mobile metalice (pentru descărcarea deşeurilor în containerele înalte) și un cântar auto cu capacitatea de cântărire a 50 tone. Contractorul trebuie să ofere o perioadă de garanție de bună execuție de 5 ani.

 

* Foto generică

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here