FAPT – S-a semnat contractul care vizează obținerea autorizației pentru începerea reabilitării a 14 kilometri de drum județean, pe ruta Mireșu Mare – Hideaga, investiție de circa 70 de milioane de lei

0
2978

INFRASTRUCTURĂ RUTIERĂ. Administrația județeană din Maramureș a semnat la începutul acestei luni contractul de execuție a documentației principale necesare obținerii autorizației de construire pentru obiectivul de investiții care vizează reabilitarea unui tronson de 13,83 kilometri din DJ 108E, pe ruta Mireșu Mare – Lucăcești – Dăneștii Chioarului – Pribilești – Mogoșești – Hideaga (DJ 193).

 

Practic, contractul prevede realizarea proiectului pentru autorizarea executării lucrărilor de construire (PAC) și a proiectului tehnic de execuție (PT) și a fost semnat la 2 februarie 2024 cu firma CVBP Structuri SRL la valoarea de 318.920 lei (suma include TVA). Lucrările trebuie finalizate în 90 de zile.

 

CVBP Structuri SRL este înregistrată în Cluj-Napoca și aparține arhitecțilorBogdan Ioan Costin și Mihai Vlad, care până recent au lucrat preponderent pe firma Costin și Vlad Birou de Proiectare SRL).

 

Obiectivul investițional care prevede reabilitarea a 14 kilometri din DJ 108E pe ruta Mireșu Mare – Lucăcești – Dăneștii Chioarului – Pribilești – Mogoșești – Hideaga (DJ 193) este finanțat în cea mai mare parte din fonduri nerambursabile, prin Programul Național de Investiții Anghel Saligny și are o valoare totală de circa 70 de milioane de lei (pentru statisticieni, 69,64 milioane de lei).

 

Reabilitarea acestui tronson de drum județean va asigura legătura cu DJ 182, reabilitat prin PNDL, și cu DJ 193 (limita județului Satu Mare – Hideaga), aflat în reabilitare, cu podul de la Ulmeni, cu DC Satulung – Mogoșești și cu DN 1C.

 

Contractul de finanțare a fost semnat de președintele Consiliului Județean Maramureș, Ionel Bogdan (PNL), și ministrul Dezvoltării, Adrian Ioan Veștea, la 9 octombrie 2023. Obiectivul investițional este de mai mult timp introdus pe circuitul pre-execuțional, având deja obținute numeroase autorizații, avize, certificate impuse de legislație și vizând prin acest nou contract obținerea autorizației finale, cea de construire, care permite demararea lucrărilor efective.

 

* Foto: @Ioan Mătieș

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here