FILANTROPICA 2024 – Asociația preotului Fodoruț vizează construirea unui centru pentru asistență și recuperare destinat vârstnicilor, dotat cu spații de tratament, piscină, saună și jacuzzi

0
1093
Preot Vasile Fodoruț

ȘIȘEȘTI. Asociația Filantropică „Sfântul Ierarh Iosif Mărturisitorul” din Baia Mare, reprezentată de preotul Vasile Fodoruț (53 de ani, originar din Vadu Izei, paroh la Biserica de lemn „Sfântul Iosif Marturisitorul” din Baia Mare), a introdus pe circuitul pre-execuțional construirea unui centru de zi pentru asistență și recuperare în Șișești. Acesta este destinat persoanelor cu vârsta de peste 60 de ani, ar urma să poarte denumirea „Sfântul Spiridon” și va fi dezvoltat pe un teren de 2.700 mp din intravilanul localității.

 

Construcția a fost proiectată cu un regim de înălțime Parter+Etaj și cu o suprafață de 420 mp, urmând să aibă următoarele facilități: spații pentru consultații medicale (prevăzute cu aparate pentru proceduri de: electroterapie, vacuum, magnetoterapie și radiofrecvență, tratament cu laser și drenaj limfatic), spații pentru tratamente de kinetoterapie și masaj, spații pentru SPA și piscină (prevăzută cu o piscină de 3,5 m x 7 m, saună uscată, ciubăr cu apă sarată și jacuzzi), spații pentru socializare/petrecerea timpului liber și spații pentru servirea hranei calde (care va fi adusă în regim catering). Pe amplasament au fost prevăzute și 4 celule fotovoltaice, pentru reducerea costurilor cu energia.

 

Proiectul a fost calculat pentru oferirea serviciilor de asistență și sănătate pentru 12 persoane vârstnice/zi și vizează completarea serviciilor de sănătate oferite de sistemul sanitar centralizat și aducerea unui plus de calitate în viața persoanelor în vârstă.

 

* Foto: @Parohia „Sântul Ierarh Iosif Mărturisitorul”

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here