SURSE 2MNEWS – S-au stabilit politic și polițiștii finaliști pentru funcția de șef la Permise/Înmatriculări auto/Pașapoarte în Maramureș

2
4275

MAREA ÎMPĂRȚEALĂ. Subiectul este clasic: se caută șef la o instituție publică. “Se caută” este un fel de a spune, șefii din instituțiile publice fiind, în general, impuși politic de partidul/alianța de guvernare. Studiu de caz: Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor Maramureș, sau așa cum îl cunoaște poporu’, Permise/Înmatriculări auto/Pașapoarte.

 

Sediul instituției este localizat în Baia Mare, pe Aleea Școlii nr. 1, iar unitatea în care lucrează polițiști este în subordinea MAI, via Instituția Prefectului Maramureș. Pentru cei mai puțin atenți, o precizare suplimentară: este instituția care în martie 2017 a postat, pe o coală A4 lipită cu bandă adezivă în toaleta din incintă, un anunț de interes public: „Vă rugăm nu vă căcați în pișoare!!!” (vezi foto – detalii/remember AICI). Bine, acum că e toată lumea updatată cu informațiile despre instituție, urmează amănuntele.

 

În plină pandemie (în mai 2020, conform unor surse oficiale implicate, în februarie 2020, conform propriilor declarații), ancestralul șef al Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor (SPCRPCIV) Maramureș, Florin Ioan Șironka (foto mic dreapta), s-a pensionat la frumoasa vârstă de 48 de ani.

 

I-a venit vremea, îndeplinind condițiile flaște ale legilor românești, făcute după legile porcești ale domnului Orwell, potrivit cărora unii (printre care polițiștii, judecătorii, procurorii etc.) sunt mai egali decât alții și se pot pensiona în floarea vârstei, după ce au activat 25 de ani în sistemul bugetar privilegiat. Sigur, dumneavoastră, cei mulți, trebuie să munciți un număr aproape dublu de ani pentru a vă putea pensiona, dar asta nu pare o problemă pentru politrucii care au condus și conduc această țară scăpată de sub controlul normalității.

 

Șironka are, spuneam, 48 de ani, dar legile autohtone spun că a muncit suficient la stat pentru a putea primi pensie (specială), așa că s-a pensionat din postura de comisar șef de poliție. La Permise/Pașapoarte a fost șef din 2003, pe când avea 31 de ani și era tânăr subcomisar (serviciul de regim permise de conducere și înmatriculare era pe vremea aceea compartiment în subordinea directă a IPJ Maramureș – Poliția Rutieră, iar din 2005 a fost reorganizat, fiind transferat ca serviciu la Instituția Prefectului).

 

După 17 ani de șefie asiduă, Șironka și-a făcut norma de 25 de ani munciți pe brânci și s-a pensionat. Apoi, s-a angajat la o firmă, ca director, ca orice pensionar activ care se respectă (aspect pe care-l vom dezvolta neașteptat de curând, într-o scriere care are ca subiect principal banii și titlul “Afacerea de 1 milion de lei”). Pentru publicul din România, Șironka s-a remarcat printr-un articol de can-can în presa bulevardieră centrală în care era prezentat ca “sosia manelistului Florin Salam” (asemănare despre care spunea că nu-l deranjează – dacă mă-ntrebați pe mine, nu seamănă deloc). În fine, Șironka a plecat, scaunul a rămas liber.

 

Acum, ce vrea să vă spună scrierea aceasta? Asta: cine va fi următorul șef la Permise/Înmatriculări/Pașapoarte Maramureș, o funcție în care, după pensionarea lui Șironka, s-au mai perindat doi interimari (din interior). Evident (pentru România), postul e unul profund politizat, așa că noul șef va fi cel agreat politic (în cazul de față de PNL).

 

Politic, decizia liberală nu e luată decât în fază preliminară, în finala pentru acest râvnit post fiind doi șefi de poliție orășenească din Maramureș, ambii subcomisari: Alin Gabriel Gavrilă (șeful Poliţiei Oraşului Seini) și Claudiu Romeo Bărbuş (șeful Poliţiei Oraşului Şomcuta Mare). Deși ultimul este fiul mai noului consilier municipal din Baia Mare, pensionarul Gheorghe Bărbuș (care este președintele Seniorii Naționali Liberali a PNL Baia Mare, intrat în Consiliul Local Baia Mare de pe lista supleanților, după alegerea lui Cristian Niculescu-Țâgârlaș ca senator), în poll position este Gavrilă.

 

Lăsăm viitorul înscris aici, ca o piedică-n calea uitării, ca atâtea ZECI de alte realități anticipate de 2mnews cu mult timp înainte ca acestea să se-ntâmple…

 

Cătălin VISCHI

 ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here