EXCLUSIV – Cine conduce Serviciul Județean de Protecție Internă Maramureș după pensionarea forțată de fuga lui Cherecheș a fostului comandant, Mihai Demarcsek

4
7076

ȘEF NOU LA „DOI Ș-UN SFERT”. Serviciul Județean de Protecție Internă (SJPI) Maramureș (colocvial cunoscută sub denumirea „Doi și-un sfert”, după numele fostei unități de informații a Ministerului de Interne, U.M. 0215) a fost unul dintre cele „decapitate” de conducerea MAI în urma fugii din țară a fostului primar al municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheș.

 

Respectiv, în decembrie 2023, comandantul SJPI Maramureș, colonelul Mihai Vasile Demarcsek (care l-a înlocuit în urmă cu 2 ani în funcție pe cel care a condus structura județeană de la înființare, timp de peste 4 ani, locotenent colonel Ciprian Florin Blidar), a fost trimis în pensie.

 

După pensionarea colonelului Demarcsek, la conducerea SJPI Maramureș a fost numită (cu titlu interimar – titulatura conformă: împuternicită) locotenent Andrada Teodora Boneanu, însă doar pentru o scurtă perioadă, conducerea Direcției Generale de Protecție Internă neavând la acel moment o variantă. Dar era nevoie de „sânge”, s-a vărsat „sânge”.

 

În fine, de la 1 februarie 2024, împuternicit la conducerea SJPI Maramureș a fost desemnat un ofițer SJPI Satu Mare cu origini maramureșene: Adrian Sabadîș (este fiul fostului șef de post de la Bârsana, Gheorghe Sabadîș).

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

4 COMENTARII

    • Scroafa-i moartă-n coteț. L-au înlăturat de la ciolan, a fost instalat altul mai docil. Pe keke, mare lucru dacă-l mai aduc vre-odată în țară. Rămâne cu ce-a adunat și ne va saluta din Italia. Legile-s făcute pentru prostime și instituțiile de forță există doar pentru a ține sub control turmele.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here