FAPT REAL – De ce s-a dus primarul pro-pesedist Cherecheș, cu pantofii lui scumpi, pe pășunea comunală din Groși să-l atace, mârlănesc și mincinos, pe primarul Boltea

2
2663

REACȚIA UNUI PRO-PESEDIST. În nemărginita sa superstițiozitate, poporul crede că fiecare zi de marți are trei ceasuri rele. În această marți (8 septembrie 2020), prima marți înainte de Miercurea Ciuc, cele trei ceasuri rele s-au consemnat pe pășunea din Groși (comună limitrofă Băii Mari). Acolo, pe o scenă amenajată, bine și inutil sonorizată (v-ați prins c-a fost și Dăncuș pe-acolo, zis Doru după Anghel) – zic inutil, pentru c-au fost doar vreo 50 de persoane așezate pe baloți de paie, ca la Smida Jazz – a avut loc manifestarea electorală prin care și-a lansat candidatura pentru funcția de primar fostul liberal, actualul pesedist și viceprimar, the one and only într-o triplă postură ca ness-ul, Gavril Ardusătan.

 

Dacă scoatem politica din ecuație, până aici pare aproape idilic: pășunea verde pe care pasc vacile localnicilor, miros de fân proaspăt cosit, bucolic… Nimic nu prevestea cele trei ceasuri rele. Bine, ș-a apărut Împăratul Împăraților, Regele Învingătorilor (care n-au câștigat sub domnia lui NIMIC, pierzând totul), Întâiul Ales, Proiecția Lui în Baia Mare, primarul Cătălin Cherecheș. A venit el cu pantofii lui scumpi pe pășunea unde balegă Joiana să-l susțină pe pesedistul ascuns după Coaliția pentru Maramureș, veți crede.

 

În fapt, primarului pro-pesedist din Baia Mare, Cătălin Cherecheș, i se rupe de rezultatul votului pe județ, de șeful pesediștilor maramureșeni, Gabriel Valer Zetea, de Coaliția pentru Maramureș (la care a alipit PSD, ca un veritabil pro-pesedist ce este), de toți ceilalți.

 

Pe Cherecheș îl interesează doar persoana sa. Este exemplul clasic al unui egolatru (cei care vor detalii, le găsesc AICI). Dar asta o știu toți, în afară de naivul pesedist Zetea, care se roagă la Dumnezeul său, Liviu Dragnea sanctificat Ambasador al Maramureșului, să facă o minune și Cherecheș să-l ajute cu niscaiva voturi, transferându-i ceva din popularitatea pe care edilul o mai are în rândul electoratului volatil sau obligat din Baia Mare (asta pentru că din municipiul reședință de județ livrează un sfert din voturile județului).

 

Ș-atunci, vă-ntrebați de ce a venit Cherecheș cu pantofii lui scumpi pe pajiștea profund bălegată și pesedizată? Pentru un atac grotesc, mârlănesc și pe care, în aparență, nu l-a înțeles nimeni la adresa primarului comunei Groși, Florin Daniel Boltea. De când e o miză Boltea pentru Cherecheș? Nu-i. Însă interesele personale și economice ale lui Cherecheș în Groși nu prea au sorți de izbândă cu un edil nesupus lui, Întâistătătorului. Așa că primarul Cherecheș are nevoie în Groși de un edil pacient, care să-l privească plăpând, tremurător și care să-l sune în fiecare dimineață să-i susure la urechea-i adormită: Te-am visat azi-noapte, ești un Zeu!

 

Atacul lui Cherecheș la Boltea (normal într-o campanie a urangutanilor politici locali) a primit dreptul de a fi expus aici nu în apărarea lui Boltea – nu cred c-are nevoie de avocat, bănuiesc că se descurcă singur cu localnicii care știu ce-a făcut în acest mandat. Atacul lui Cherecheș a primit privilegiul de a fi expus aici pentru că e unul MINCINOS.

 

Minciunile unui dezvoltator imobiliar

 

Sigur, în această șleahtă pesedistă ascunsă după denumirea Coaliția pentru Maramureș, minciuna nu mai surprinde, dar este firesc să fie subliniată tocmai pentru că a ajuns să reprezinte o stare de normalitate. Cherecheș a zis așa:

 

1) Că muntele de gunoi de la groapa temporară din Groși, de la intrarea în Baia Mare, a fost aprobat de Boltea fără să-i ceară Lui (lui Cherecheș) voie. Bine, ar fi de râs dacă n-ar fi o minciună: depozitul temporar de la Groși este gestionat de Drusal și a fost aprobat de Consiliul Local Groși în urma promisiunii disperate a pesedistului Zetea (partenerul de Coaliție al pro-pesedistului Cherecheș), care a venit în forul deliberativ al comunei și s-a milogit să aprobe amplasamentul că altfel intră Maramureșul în colaps (pentru că el, pesedistul Zetea, n-a fost capabil să finalizeze în 4 ani cei 15% din cât mai era de realizat din Sistemul de Management al Deșeurilor).

 

Aleșii locali din Groși au aprobat, doar după ce Zetea s-a jurat pe roșu-pesede că într-un an se rezolvă și Centrul de Management al Deșeurilor de la Sârbi și gunoiul depozitat temporar la Groși va fi transportat de urgență acolo. Sigur, au trecut 3 ani și nu s-a întâmplat nimic, pentru că pesediștii ăștia care au condus județul n-au făcut NIMIC important.

 

După decizia CL Groși (pentru care a votat și pesedistul Ardusătan cel pe care-l susținea, chipurile!, Cherecheș), groapa asta temporară (transformată în munte din cauza incompetenței pesedistului Zetea, cel care a controlat timp de 4 ani administrația județului) a fost avizată de Mediu (instituție condusă atunci de un alt pesedist, Alexandru Cosma, și el pe lista candidaților Coaliției pentru Maramureș), de toți ceilalți și apoi, ATENȚIE MĂRITĂ, a fost construită de Drusal, care a recuperat cea mai mare parte a banilor necesari investiției de la… Primăria Baia Mare, adică cea condusă nărăvașul Cherecheș.

 

Deci este nulă implicarea lui Bolte cel crucificat de purul Cherecheș, un om trimis în judecată de DNA sub acuzația că a luat mită.

 

2) Cherecheș a explicat de ce a venit el cu pantofii lui scumpi prin balega de pe pășunea comunală din Groși: pentru teren. “Cei din Groși au o mare avere: terenul, unde putem dezvolta urbanistic și economic tot ceea ce înseamnă Zona Metropolitană”. Rețineți: urbanistic și economic. În speță, blocuri, cartiere rezidențiale etc., pentru că acest tip de afaceri îi sunt cele mai dragi primarului Cherecheș care a ajuns să fie supranumit, n-am aflat de ce, “Un apartament de etaj”.

 

Partea asta n-o dezvoltăm, pentru că e inutil, fiind explicată chiar de Întâiul edil al universului.

 

3) “Am avut nenumărate propuneri pentru acest domn (n.mea, Boltea) care conduce în acest moment această comună și la un moment dat chiar m-am întrebat dacă este conștient sau nu. Îi propuneam să dezvoltăm proiecte de ordin economic, să facem o piață agroalimentară pentru cei care vin cu produse din toată zona metropolitană, îi propuneam să dezvoltăm rețeaua de transport în comun. În față îmi zicea “bine”, după aceea dispărea cu săptămânile”, a propăvăduit Cherecheș pe pășunea comunală, de pe scena bine sonorizată (v-am spus că l-am văzut pe Dăncuș, nu?).

 

Recunosc, ar fi fost singurul punct în care am avut tendința să cred și eu că primarul Boltea e nebun (adică, cum?, să nu-l asculte pe pro-pesedistul Cherecheș?). Așa că i-am telefonat și l-am întrebat direct: „Ce propuneri economice ați refuzat de la Întâiul edil? ”. Și mi-a spus: „Una singură. Vroia să facă un cimitir exact pe locul unde s-a ținut manifestarea PSD, la Pădurea Bisericii”. „Mă scuzați, ce să facăăă?”. „Un cimitir. Asta a fost tot”.

 

S-a înțeles și-n ultima bancă a pesedeului, domnule Ardusătan?

 

Cătălin VISCHIATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

2 COMENTARII

  1. Cum marlanesc si mincinos cand primarul din Grosi ii un taran corupt ..am experienta cu aia de acolo , am avut accident auto acu cativa ani , am stat 1 ora sa astept politia din grosi sa vina la sediu lor care era complet deschis fara nimeni in el.Cu primaria alte distractii , alte sate vecine care s anexate de catre primaria Grosi ar trebui scoase si anexate de primaria BM.Oamenii dau autorizatii de constructie aiurea , retrocedeaza ilegal pamant de la pers decedate si le cumpara ei la pret de nimic , incaseaza taxe pe tot imprejur desi nu produce nimic satu ala pierdut de lume , am vaz 1 magazin mixt si atat , ei vin in BM sa si cumpere domnii da groapa de gunoi au puso la intrare in oras cas bozgori care tin numa la tara lor..era loc din belsug unde sa puna groapa da oamenii vor cartiere de lux in satu ala cu drum unde incape 1 masina dar e dublu sens..Valea Grosi si taranii inteligenti…

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here