FAPT – Primăria Sighetu Marmației va plăti 5 milioane de lei pentru modernizarea a două străzi care totalizează 1 kilometru: contractorul este „Asfaltatorul nr. 1 al orașului”

0
3322

ORAȘUL ASFALTATORULUI SĂU. Municipalitatea din Sighetu Marmației, controlată de edilul Vasile Moldovan (PSD), a semnat la finalul lunii trecute, într-o singură zi, două contracte în valoare totală de circa 5 milioane de lei (exact: 4.938.243,52 lei – toate sumele din articol includ TVA), cu aceeași asociere de firme, formată din societăți care aparțin aceleiași persoane. Contractele vizează modernizarea a două străzi (Dr. Vasile Ilea și Titu Maiorescu), care totalizează 1.154 de metri.

 

Practic, modernizarea unui metru de stradă (cu două benzi) în Sighetu Marmației costă circa 4.280 de lei. Urmează detaliile…

 

Cine modernizează 1,1 km de străzi cu 1 milioan de euro

 

În ambele cazuri, contractantul este asocierea formată din Sebi Marc SRL (lider) & Flux Trans SRL. Ambele firme sunt înregistrate în Călinești, au sediul social la aceeași adresă și sunt controlate de aceeași persoană: Ioan Mihai Ștefan Marc. Marc este principalul asfaltator din municipiul Sighetu Marmației, până acum derulând mai multe contracte de acest tip cu administrația publică locală, indiferent de perioadă sau primar (câteva exemple: pietonala Corneliu Coposu, prelungirea străzii Nicolae Titulescu – unde are sediul unul dintre punctele de lucru ale firmei sale Sebi Marc -, străzile Horia, Mărășești, Gheorghe Bilașcu, Cloșca).

 

Cele două noi contracte, semnate la 28 august 2023, prevăd modernizarea străzii Dr. Vasile Ilea (stradă cu lungimea de 530 de metri), contractul fiind semnat la aproape 2 milioane de lei (exact: 1.967.955,87 lei) și străzii Titu Maiorescu (strada care duce spre Punctul de Trecere a Frontierei, în lungime de 624 de metri), contractul fiind semnat la suma de aproape 3 milioane de lei (exact: 2.970.287,65 lei). La ambele licitații, asocierea lui Marc a fost unic ofertant. Lucrările trebuie finalizate în 4 luni.

 

S-a asociat cu el însuși

 

Sebi Marc SRL, liderul de asociere, este înregistrată în Călinești și îi aparține în totalitate lui Ioan Mihai Ștefan Marc. Firma este specializată în lucrări de construcții a drumurilor și autostrăzilor și în 2022 a raportat o cifră de afaceri de 35,66 milioane de lei și un profit net de 717.690 de lei, realizat cu 132 de angajați. Potrivit datelor oficiale, firma ar lucra cu o marjă de profit net de… 2% – nu râdeți, se poate și mai cu tupeu, veți afla în cele ce urmează.

 

Flux Trans SRL, asociatul secundar, este înregsitrată tot în Călinești și îi aparține lui Ioan Mihai Ștefan Marc (50%) și soției acestuia, Maria Marc (50%). Firma este specializată în lucrări de construcții a clădirilor. Este o firmă cu 2 angajați, care în 2022 a raportat o cifră de afaceri de 1,10 milioane de lei și un profit net de 5.747 lei. Potrivit datelor oficiale, firma ar lucra cu o marjă de profit de… 0,52%, ca un fel de ONG.

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here