CRONICĂ DE MECI – Sighetenii se întorc de la Satu Mare cu un singur punct, după ce au condus cu 2-0 la pauză

0
273

FOTBAL – LIGA A III-A. Vineri, 8 septembrie 2023, pe Stadionul Someșul din Satu Mare, în meci contând pentru etapa a 3-a a Seriei a 10-a a Ligii a III-a la fotbal, SC Olimpia MCMXXI Satu Mare (echipa suporterilor – precizare necesară deoarece în serie sunt două echipe Olimpia Satu Mare) a încheiat la egalitate, 2-2 (0-2), cu CSM Sighetu Marmaţiei. Partida, arbitrată de o brigadă din Cluj-Napoca avându-l la centru pe Dragoș Nicolae Lunca, a avut reprize diametral opuse, în urma cărora echipele și-au împărțit punctele puse în joc.

 

Antrenorul George Zima (CSM Sighetu Marmației) a început partida cu următorul 11: Oneț – Caba, Simion, Pedro, Hreniuc (cpt.) – Dat, Mensah, Negruț – Mansour, Abdullah, Urdea.

 

Cu un plus de experiență (și valoare), sighetenii au început mai bine jocul și s-au postat în avantaj chiar de la debut, în min. 2 trasorul tânărului atacant ganez împrumutat de la CFR Cluj, Razak Abdullah (18 ani), de la 33 de metri, poposind în vinclul porții apărate de polonezo-americanul Patryk Siwiek (22 de ani, venit în Europa cu viză PRO Player Development). Imparabil.

 

Sighetenii au continuat să pună presiune pe apărarea sătmărenilor și în min. 24, după un corner respins greșit de Siwiek, atacantul Samuel Gabriel Urdea (20 de ani, format în Spania și venit de la Voința Lupac, echipă de Liga a IV-a din Caraș-Severin) înscrie în poarta goală și ridică scorul la 2-0 pentru oaspeți.

 

La pauză, antrenorul Cristi Popa (Olimpia Satu Mare) îi introduce pe teren pe experimentatul coordonator Cosmin Anton (34 de ani, transferat în vară de la Oașul Negrești) și pe atacantul francez Remi Emeriau (25 de ani, format la Academia La Roche Vendée Football, plecat la colegiu în SUA și reîntors în Europa cu o viză PRO Player Development).

 

Sătmărenii pun presiune, dar apărarea oaspeților se descurcă până în min. 70, când intervine arbitrul Lunca, dictând lovitură de la 11 metri pentru Olimpia, în urma unui fault la vârful Daniel Feier. Execută francezul Emeriau, portarul Mihai Oneț respinge, dar la semnalarea tușierului (că Oneț n-ar fi avut ambele picioare pe linia porții în momentul execuției), penaltyul este repetat și Emeriau reduce diferența de pe tabela de marcaj: 1-2.

 

Tot dintr-un 11 metri, dictat în min. 85 de arbitrul Lunca tot pentru un presupus fault la același Feier, Emeriau marchează pentru 2-2. Spiritele se încing, meciul devine tensionat și în min. 90 sighetenii rămân în inferioritate numerică, după ce ganezul Mensah, faultat de Luca Feher, și-a făcut dreptate singur (i-a tras un pumn în față agresorului său).

 

SC Olimpia MCMXXI Satu Mare – CSM Sighetu Marmaţiei: 2-2 (0-2), au marcat Remi Emeriau (min. 70 – din 11 m, min. 85 – din 11 m) / Razak Abdullah (min. 2), Samuel Gabriel Urdea (min. 24).

 

Iată rezultatele înregsitrate în această etapă (astăzi se dispută ultimele două partide din serie):

 

• Olimpia MCMXXI Satu Mare – CSM Sighetu Marmaţiei: 2-2 (0-2);

• Lotus Băile Felix – Sănătatea Cluj: 3-1 (0-1);

• Minerul Ocna Dej – SCM Zalău: 1-2 (0-0);

• CSM Olimpia Satu Mare – Minaur Baia Mare: se dispută sâmbătă, 9 septembrie;

• Victoria Carei – Crişul Sântandrei: se dispută sâmbătă, 9 septembrie.

 

În etapa următoare, a 4-a, sighetenii (care au acumulat 5 puncte, prin o victorie și două meciuri egale) vor juca pe teren propriu, în 16 septembrie, cu liderul seriei, SCM Zalău.

 

* Foto: @Plastilina Foto

 

Andrei TUDORAN



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here