FAPT – Procurorii maramureșeni au un nou șef, numit interimar, până la finalizarea concursului pentru funcția de prim-procuror al Parchetului județean

0
3753

CONDUCERE INTERIMARĂ. Procurorul Adela Dorina Mociran (foto sus medalion) va fi delegată în funcția de prim-procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Maramureș, rămasă vacantă după pensionarea procurorului Dana Mirela Borcuti, cea care a condus Parchetul județean în ultimii 7 ani (din iulie 2016). Decizia va fi oficializată marți, 12 septembrie 2023, de Secția Procurori a Consiliului Superior al Magistraturii.

 

Din 1 decembrie 2022, Adela Mociran, procuror de 23 de ani și jumătate, a fost delegată în funcția de prim-procuror adjunct al Parchetului Maramureș, la acel moment vacantă după ce procurorul Bogdan Gabor a fost detașat/delegat ca șef al Secției Judiciară a Parchetului Bistrița-Năsăud. De atunci, procurorul Mociran, care are grad profesional corespunzător parchetului de pe lângă curte de apel, este menținută, cu titlu interimar, în această funcție (ultima decizie de delegare a fost emisă la 1 iunie 2023).

 

Cel mai probabil, numirea interimară/delegarea în cea mai înaltă funcție de conducere din Parchetul Maramureș va fi pe o perioadă de 6 luni sau până la ocuparea funcției prin concurs.

 

Acest concurs, care vizează funcția de prim-procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Maramureș, este în desfășurare, urmând a se finaliza în 5 noiembrie 2023, după susținerea ultimei probe. La concursul pentru ocuparea funcției de șef al Parchetului Maramureș s-au înscris trei procurori, doi șefi de secții (Roxana Andreea Couți – șef Secție Urmărire Penală și Vasile Adrian Buzan – șef Secție Judiciară) și un fost șef DNA Maramureș (Ioan Pop, acum procuror al Parchetului Maramureș) – aveți detalii într-un articol 2mnews AICI.

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here