AU LUPTAT PÂNĂ LA CAPĂT – Explorări, înfrântă în ultimul meci al anului, la București, cu Steaua, a fost eliminată din Cupa României

0
181

CUPA ROMÂNIEI – VOLEI. Miercuri, 28 decembrie, în Sala “Mihai Viteazul” din București, în meci contând ca retur al sferturilor de finală ale Cupei României la volei masculin, Steaua București a învins, cu 3-2 (23-25, 25-15, 25-20, 21-25, 15-12), Știința Explorări Baia Mare.

 

Meciul, arbitrat de Alexandru Bolintiș din București (principal) și Lucian Năstase din Galați (secund), a fost ultimul al anului pentru echipa băimăreană și s-a încheiat, previzibil, cu eliminarea echipei Explorări, în meciul tur, de la Baia Mare, steliștii impunându-se în minim de seturi (0-3: 22-25, 23-25, 20-25), însă maramureșenii au fost la doar un pas de surpriză, cedând abia în setul decisiv, după aproape 2 ore de joc efectiv (114 minute) și, cu excepția setului 2, fiind mereu aproape de adversar.

 

Deși, după un prim set-maraton, de aproape o jumătate de oră pe care Explorări și l-a adjudecat cu 23-25, problema calificării a fost tranșată încă din setul 2, când steliștii s-au impus la 15, băimărenii și-au vândut scump pielea în Capitală, punând probleme serioase unei echipe care se luptă an de an în play-off-ul Ligii Naționale, Steaua întrebuințându-se la maximum pentru a evita înfrângerea.

 

Pentru Explorări au punctat Cheagă (17 puncte – cel mai prolific trăgător al partidei), Aldea (10 puncte), Tarța (9 puncte), Silvășan-Pașca (8 puncte), Taboada (6 puncte), Badea (5 puncte), Dragomir și Hepburn (câte 3 puncte). De la Steaua s-au remarcat Iftime și Wilson (câte 13 puncte), Matei (12 puncte), Pokersnik (11 puncte), Bontea și Sobala (câte 10 puncte).

 

În setul decisiv, cele două echipe au mers cap la cap, până la începutul celei de-a doua jumătăți (8-7), steliștii reușind să se desprindă la 3 puncte (10-7, 11-8, 12-9), apoi băimărenii apropiindu-se la un singur punct, printr-un blocaj decisiv al lui Cheagă: 12-11. Bontea și un atac ratat al lui Dragomir au dus însă scorul la 14-11 pentru Steaua, gazdele câștigând într-un final epuizant, prin punctul lui Iftime: 15-12. O partidă în care oaspeții au jucat de la egal la egal  cu steliștii, fapt lăudabil în contextul în care calificarea era deja tranșată din meciul tur, de la Baia Mare.

 

În Final Four al Cupei României la volei masculin s-au calificat Arcada Galați (3-0 și 3-0 cu Universitatea Cluj), SCMU Craiova (3-0 și 3-0 cu Unirea Dej), Steaua București (3-0 și 3-0 cu Explorări Baia Mare). Cea de-a patra calificată va fi stabilită în 15 februarie 2023, după meciul SCM Zalău – Dinamo București (în tur, dinamoviștii au câștigat cu 3-0).

 

* Foto: @Vasile Antonio via CSA Steaua București

 

Andrei TUDORAN



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here