PENTRU CĂ ORAȘUL E SĂRAC – Teatrul Municipal Baia Mare primește de la stat un ajutor financiar de 5,6 milioane de lei

0
252

SPRIJIN FINANCIAR. Vineri, 8 septembrie 2023, în ședință de Guvern a fost aprobată, ca măsură de sprijin, finanțarea a 71 de teatre, opere şi filarmonici din 47 de localităţi, care funcţionează în subordinea autorităţilor locale din 34 de judeţe. Printre instituțiile de cultură sprijinite este și Teatrul Municipal Baia Mare căruia i s-a alocat suma de 5.649.000 lei.

 

Conform precizărilor ministrului Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei, Adrian Ioan Veştea, care a înaintat Guvernului solicitările UAT-urilor, măsura este una de „sprijin a unităţilor administrativ-teritoriale (…) care nu au capacitatea financiară de a susţine toate cheltuielile legate de asigurarea funcţionării” respectivelor instituții de cultură.

 

Alocarea s-a făcut în baza unei legi conform căreia statul poate aloca 2% din impozitul pe venit încasat pentru finanţarea instituţiilor publice de spectacole din subordinea unităţilor administrativ-teritoriale.

 

Cătălin VISCHIATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here