FAPT – Lotul de la Ambulanța Maramureș, trimis în judecată de DNA pentru corupție, a pierdut procesul în cameră preliminară: instanța a dispus începerea judecăţii cauzei, dar decizia poate fi contestată

4
10093

CORUPȚIE – AMBULANȚA MARAMUREȘ. Procesul în care 4 angajați ai Serviciului de Ambulanță al Județului (SAJ) Maramureș, respectiv fosta manager, Ligia Sanda Marinela Micle, fosta director economic Carmen Simona Miclea, Nicoleta Bianca Ploscar (contabilă) și Florin Mihai Dan (consilier juridic) – au fost trimiși în judecată de DNA Baia Mare pentru infracțiuni de corupție, poate fi judecat, a decis, în cameră preliminară, magistratul de caz al Secției Penale a Tribunalului Maramureș.

 

Marți, 10 octombrie 2023, judecătorul de cameră preliminară a respins cererile şi excepţiile invocate de inculpaţi, după un proces demarat în urmă cu 4 luni și jumătate, constatând legalitatea sesizării instanţei cu rechizitoriul DNA și a dispus dispus începerea judecăţii cauzei.

 

Ligia Sanda Marinela Micle a fost trimisă în judecată pentru săvârșirea infracțiunilor de uz de fals, folosirea funcției pentru favorizarea unor persoane (infracțiune în formă continuată – 6 acte materiale), abuz în serviciu, complicitate la folosirea funcției pentru favorizarea unor persoane (infracțiune în formă continuată – 11 acte materiale).

 

Carmen Simona Miclea și Nicoleta Bianca Ploscar au fost trimise în judecată pentru săvârșirea infracțiunilor de uz de fals și abuz în serviciu, iar Florin Mihai Dan a fost trimis în judecată pentru favorizarea unor persoane (infracțiune în formă continuată – 11 acte materiale) și complicitate la folosirea funcției pentru favorizarea unor persoane (infracțiune în formă continuată – 5 acte materiale).

 

Decizia judecătorului de cameră preliminară poate fi contestată.

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

4 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here