GALERIE FOTO – Ionel Bogdan: Prima investigație Angio-CT-Coronariană efectuată în Maramureș a fost un real succes

0
471

SĂNĂTATE. Modernizarea infrastructurii sistemului de sănătate existent la nivelul județului Maramureș, precum și dezvoltarea și îmbunătățirea serviciilor medicale oferite cetățenilor reprezintă obiective principale pentru Consiliul Județean.

 

Pentru ca maramureșenii să aibă acces la servicii medicale de cea mai bună calitate, la Spitalul Județean de Urgență ”Dr. Constantin Opriș” din Baia Mare a fost efectuată prima investigație Angio-CT-Coronariană din Maramureș. Procedura neinvazivă a fost realizată cu ajutorul aparatului de ultimă generație în computer tomografie – Siemens Healthineers modelul Somatom “Definiton Edge” pe care Spitalul Județean de Urgență îl are în dotare.

 

Toată această investigație nu ar fi fost posibilă însă fără experiența și implicarea personalului medical, și anume: Dr. Trenișan Daniela – medic primar, șef secție Radiologie și Imagistică Medicală, Dr. Ferenț Ioan Florin – medic specialist Cardiologie, tehnicieni, asistenți și Păun Luminița – fizician medical, trainer de aplicații CT și IRM Siemens.

 

Cu ajutorul aparatului se pot reproduce imagini extrem de precise în detectarea patologiilor de la nivel cardiac, precum: prezența plăcilor de aterom de la nivelul arterelor coronare, anomalii coronariene, funcția și morfologia valvelor cardiace, evaluarea bypass-urilor și a stenturilor, cât și gradul de perfuzie a acestora.

 

Computerul tomograf acoperă toată gama de investigații CT necesare unui spital județean și reprezintă cea mai nouă tehnologie Siemens pentru diagnosticarea imagistică a unei game largi de afecțiuni cardiovasculare. Imaginile furnizate sunt de o calitate excepțională și dozele de iradiere sunt reduse cu aproape 40% în cazul acestei tehnologii noi.

 

Realizarea pentru prima dată în județul nostru a unei investigații Angio-CT-Coronariene reprezintă un real succes și un pas înainte în modernizarea infrastructurii spitalicești, prin utilizarea de aparatură inovativă, de ultimă generație. Astfel, creștem calitatea serviciilor medicale oferite pacienților Spitalului Județean ”Dr. Constantin Opriș”. Ionel Bogdan, președinte Consiliul Județean Maramureș

Ionel Bogdan, președinte Consiliul Județean Maramureș: ”La Consiliul Județean Maramureș lucrăm la proiecte pentru dezvoltarea și modernizarea Spitalului Județean de Urgență din Baia Mare, iar implicarea și profesionalismul de care dă dovadă întreaga echipă a Spitalului Județean ne ajută să modernizăm și serviciile medicale de care pot beneficia pacienții.

 

Felicit echipa medicală care a făcut ca această investigație să fie posibilă și în Maramureș, dar și întreg personalul medical din cadrul Spitalului Județean și le mulțumesc pentru dedicarea și profesionalismul cu care în fiecare zi luptă pentru sănătatea pacienților!”

 

George Alexandru Oros, manager Spitalul Județean de Urgență ”Dr. Constantin Opriș” Baia Mare: Ne dorim ca prin începerea unor astfel de investigații cu acest soft atât de necesar aparaturii pentru efectuarea Angio CT-ului coronarian, să implementăm metode de investigație, tratamente și îngrijiri specifice, și să funcționăm în parametrii optimi pentru a contribui semnificativ la îmbunătățirea calității investigațiilor medicale, la reducerea mortalității prin infarct miocardic și la diminuarea riscului de deces al pacienților aflați în stare critică.

 

 

Biroul de presă al Consiliului Județean Maramureș

 



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here