FAPT – Ionel Bogdan (PNL Maramureș), președintele CJ Maramureș: Drumul Județean 171, care face legătura între Satoiceni și Costeni, asfaltat pentru prima dată

0
237

INVESTIȚIE ÎN INFRASTRUCTURĂ. Drumul de legătură între unitățile administrativ-teritoriale Cupșeni și Târgu Lăpuș, care leagă practic localitățile Stoiceni și Costeni, era practicabil doar cu căruța sau mașini 4×4 până în urmă cu câteva zile, când au început lucrările la acest drum.

 

Luni, 31 iulie, constructorul va turna cel de-al doilea strat de emulsie, iar din 1 august va începe turnarea primului strat de asfalt, urmând ca în maxim două săptămâni să fie finalizată această lucrare, iar locuitorii din zonă să beneficieze de un drum mult mai scurt spre Târgu Lăpuș, centru administrativ al Țării Lăpușului.

 

“Pe acest șantier utilizăm pentru prima dată utilajele noi, în valoare de 6 milioane de euro, achiziționate pentru a dota societatea Drumuri și Poduri Maramureș SA. Astfel, utilizăm o procedură de ultimă generație în reabilitarea drumurilor județene, care implică costuri mai mici, timp de execuție mai scurt și eficiență a lucrărilor mai mare.

 

Aceste lucrări vin cu o serie de beneficii pentru locuitorii din zonă: reducerea timpului în care oamenii ajung în Târgu Lăpuș, timp redus de intervenții de urgență, precum și deschiderea zonei către investiții turistice care, implicit, vor aduce dezvoltare și creștere economică pentru Țara Lăpușului”, a declarat Ionel Bogdan (PNL Maramureș), președintele Consiliului Județean.

 

Acest drum nou de legătură este cel de-al șaptelea drum județean de pământ sau piatră din Maramureș, pe care se toarnă asfalt pentru prima dată. Până în prezent, următoarele drumuri județene de pământ sau piatră, care nu au fost asfaltate niciodată și pe care administrația județeană, prin societatea Drumuri și Poduri Maramureș SA, le-a reabilitat integral sunt:

 

• Chelința – limită județul Sălaj;

• Sălnița – Românești;

• Botiza – Poienile Izei;

• Codru Butesii – Preluca Nouă;

• Coltău – Arieșu de Pădure;

• Poienile de sub Munte – cătun Luhei;

• Stoiceni – Costeni.

 

„Voi continua investițiile în infrastructura drumurilor județene, fie că vorbim de drumurile județene de legătură care nu au fost vreodată asfaltate, așa cum este cazul celor enunțate mai sus, fie că vorbim de pachetul de peste 200 milioane de euro care urmează să intre în execuție și care reprezintă drumuri județene importante pentru toți maramureșenii”, a mai precizat șeful administrației județene.

 

2mnews



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here