FAPT – Ionel Bogdan: Încep înscrierile la UMF Cluj-Napoca – Centrul de pregătire din Baia Mare, 60 de locuri pentru asistenții medicali generali

0
2336

ADMITERE – ASISTENȚĂ MEDICALĂ. Veste bună pentru tinerii maramureșeni care vor să urmeze cursurile universitare de licență la programul de studiu Asistență medicală generală, oferite de Universitatea de Medicină și Farmacie Iuliu Hațieganu Cluj-Napoca. Începând cu 1 septembrie 2023, se dă startul înscrierilor pentru programul de studiu Asistență medicală generală – Centrul de pregătire din Baia Mare.

 

Înscrierile se vor desfășura online, în perioada 1-17 septembrie 2023, iar examenul de admitere va avea loc în 21 septembrie. În ceea ce privește locurile disponibile, pentru anul universitar 2023-2024 vor fi scoase 60 de locuri la concurs – 30 de locuri la buget și 30 de locuri cu taxă. Pentru mai multe detalii privind înscrierea și organizarea concursului de admitere puteți accesa bit.ly/admitereBaiaMare

 

Formarea de specialiști în domeniul medical la noi în județ este o realizare majoră, prin care facilităm accesul tinerilor maramureșeni la educație de calitate. Totodată, pregătim resursa umană atât de necesară în spitalele din Maramureș, specialiști care să se formeze și să rămână în Maramureș pentru a-i ajuta pe semenii lor, a transmis Ionel Bogdan, președintele administrației județene.

Pregătirea studenților în cadrul noii extensii universitare a UMF Cluj-Napoca în Baia Mare va fi asigurată de cadrele didactice ale Facultății de Medicină, precum și de cadre universitare asociate, profesioniști ai Spitalului Județean de Urgență „Dr. Constantin Opriș”.

 

Deschiderea acestei filiale a UMF Cluj-Napoca în Baia Mare este rezultat al Acordului de Cooperare între Consiliul Judeţean Maramureş, Spitalul Județean de Urgență „Dr. Constantin Opriș” Baia Mare și Universitatea de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” Cluj-Napoca, semnat în data de 9 mai 2023 de către președintele Consiliului Județean Maramureș, Ionel Bogdan, împreună cu prof. dr. Anca Dana Buzoianu, rector al UMF Cluj-Napoca, Alexandru Oros, manager Spitalul Județean de Urgență Baia Mare, prof. dr. Șoimița Suciu, Decanul Facultății de Medicină, prof. dr. Daniel Mureșan, Președintele Senatului UMF Cluj-Napoca.

 

Biroul de presă al Consiliului Județean Maramureș



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here