SPITALUL JUDEŢEAN – O echipă de medici condusă de chirurgul Alin Hînsa va realiza în Baia Mare o intervenţie în premieră naţională

0
2381

INTERVENŢIE. Spitalul Judeţean de Urgență „Dr. Constantin Opriş” Baia Mare anunţă că mâine, 10 martie 2017, în premieră naţională, o echipă de medici băimăreni vor monta un device (endoproteză) pe o arteră dilatată a inimii. Intervenţia va fi făcută unui pacient în vârstă de 76 de ani, cu inima foarte slăbită, şi pentru că se montează un dispozitiv care nu a mai fost folosit la operaţiile efectuate în România un profesor doctor din Grecia va superviza voluntar intervenţia echipei de medici băimăreni compusă din Alin Hînsa (medic primar coordonator al Secției de Chirurgie Vasculară), Ciprian Pop (medic al aceleiaşi secţii), Dan Filip (medic intervenționist), Adriana Stoicovici (medic anestezist).

 

Stentul care se montează pe artera slăbită a pacientului costă 10.000 de euro, iar intervenția va dura câteva ore. Intervenţii chirurgicale de acest gen se fac doar în centrele universitare, a comunicat biroul de presă al spitalului din Baia Mare.

 

2mnews



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here