FAPT – După starea de urgență, a crescut cu 27% numărul celor care s-au prezentat la Urgența Spitalului Județean din Baia Mare

0
178

REACȚIE. În perioada stării de urgență, între 16 martie și 15 mai (două luni), în Unitatea de Primire Urgențe (UPU) a Spitalului Județean de Urgență “Dr. Constantin Opriș” din Baia Mare s-a acordat asistență medicală pentru 6.688 de pacienți. Potrivit medicului șef UPU, dr. Dan Roman, după ieșirea din starea de urgență s-a remarcat o creștere a numărului de pacienți care s-au adresat serviciului de urgență, un procent considerabil fiind reprezentat de persoane care au suferit diverse traumatisme.

 

Mai precis, în perioada 15-25 mai 2020 (10 zile), la UPU au ajuns 1.586 de pacienți. Dintre aceștia, 227 au prezentat traumatisme, în special fracturi accidentale. Conducerea Spitalului Județean din Baia Mare a precizat că accesul în spital, atât pentru serviciile Ambulatorului Integrat, cât și la serviciul de urgență, se realizează doar după efectuarea triajului epidemiologic și a precizat că prezentarea în Unitatea de Primire Urgențe trebuie făcută doar în cazuri justificate, pentru a nu supraaglomera acest serviciu și a evita riscul de contagiozitate.

 

2mnews



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here