FAPT – Două școli din Maramureș, incluse în Reţeaua Şcoala din viitor, vor fi dotate cu kit-uri tehnologice care ajută copiii să învețe prin dezvoltarea competenţelor digitale

0
594

ȘCOALA DIN VIITOR. Două școli din Maramureș au fost incluse în Reţeaua Şcoala din viitor, vor avea acces gratuit la conţinuturi educaţionale disponibile exclusiv pe platforma scoaladinviitor.ro și vor fi dotate cu kit-uri tehnologice care permit derularea la clasă a unor activităţi bazate pe realitatea augmentată (care combină lumea virtuală cu cea reală prin suprapunerea în timp real a obiectelor virtuale, în unele cazuri tridimensionale – 3D -, într-un mediu real) şi jocuri video, precum şi la sesiuni de formare pentru profesori.

 

Aceste centre pentru dezvoltarea competențelor digitale ale elevilor cu vârste cuprinse între 6 și 12 ani vor fi organizate în Şcoala Gimnazială din Satulung și în Școala Gimnazială „Avram Iancu” din Baia Mare (localizată pe strada Victorie nr. 84), cele două școli din Maramureș fiind alese din 357 de școli care au concurat pentru unul din cele 50 de locuri şcoli publice din România selecționate. În procesul de selecţie au fost luate în considerare experienţa în alte proiecte care vizează dezvoltarea competenţelor digitale, infrastructura şi angajamentul în privinţa claselor participante la activităţi.

 

Activităţile educaţionale disponibile pe pe platforma „scoaladinviitor.ro” sunt structurate în seturi de câte 14, pe grupe de vârstă (6-8 ani, respectiv 9-12 ani), şi facilitează dezvoltarea de competenţe digitale, alfabetizarea informaţională, rezolvarea problemelor, crearea de conţinut digital, comunicarea, colaborarea şi securitatea cibernetică.

 

Rețeaua Școala din viitor este un program susținut financiar de Fundația Vodafone Romania și realizat în parteneriat cu Junior Achievement România.

 

* Foto: @Vodafone România

 

2mnews



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here