CREDIT – Administrația județului Maramureș vrea să ia un nou credit, de 1,8 milioane de lei, pentru a dota Serviciul Salvamont cu echipamente și mașini 4×4

1
451

SALVAMONT. Consiliul Județean (CJ) Maramureș, instituție controlată de Ionel Bogdan (PNL), vrea să contracteze o finanţare rambursabilă internă de 1,8 milioane de lei, de tip leasing financiar (adică un credit), pe o perioadă de 3-5 ani, pentru a cumpăra echipamente și autospeciale specifice activității de salvare montană cu care să doteze Serviciul Public Judetean Salvamont Maramureș (condus de Dan Benga).

 

Din acești bani, administrația județului vrea să cumpere două autoutilitare 4×4, un autoturism 4×4, două snowmobile, 5 ATV-uri și două UTV-uri. În principiu, după ce forul deliberativ (format din consilierii județeni) vor aproba contractarea creditului, CJ Maramureș va cere acceptul Comisiei de Autorizare a Împrumuturilor Locale (după 15 august) și abia după aceea poate contracta leasingul financiar.

 

Totuși, administrația județeană vrea să lanseze procedura de achiziție cât mai repede, înainte de acceptul Comisiei, cu clauză suspensivă (adică în cazul, puțin probabil, a neacordării aviziului Comisiei, contractul se anulează).

 

* Foto: @Salvamont Maramureș

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

1 COMENTARIU

  1. Dacă faci o analiză obiectivă a activității constați, că jumătate din intervenții sunt făcături. Se calcă pe picioare toți specialii care intervin (salvamont, jandarmerie, poliție, ISU). ISU – SMURD are ambulanțe 4×4, dar se mai duc și cei de la Salvamont și Poliție să bifeze participarea. Totă țara este acum echipe de intervenție. Mai pun și poze în care stau cu mâinile în buzunare pe la intervenții, ca fraierii.
    Ce să facă cu snowmobilul? Să facă poze de plimbare unii pe pârtii? Snowmobile au cei care au 30 km de pârtii într-un loc. Avem la nivel de județ câteva pârtii, probabil 20 km în 5 locații și acum ne apucăm să tocăm la bani ca disperații. Acum 10 ani la aceleași pârtii se cheltuiau să zicem 1.000.000 lei, iar acum vreo 15 milioane. La ce trebuie să se plimbe șeful cu mașina de servici, pe motorina maramureșenilor acasa? Echipat ca un fazan, cu echipament de 2000 lei, plătit de județ să se plimbe, că el nu intervine? Risipa de resurse este fenomenală. Suntem o țară bogată, ce ne permitem ce nu își permit francezii sau italienii. Oare chiar nu mai există responsabilitate în cheltuirea banilor noștrii? Oare a cerut cineva o socoteală a cheltiuelilor serviciului ăsta? Mai țineți minte circul de anul trecut, dintre angajați și marele șef? ATV se folosește la ce? Că intervenți cu el nu se poate face? Jucării pentru prieteni, pe banii fraierilor. BOIERI DE BOIERI au ajuns unii. UTV-ul este exact un zero, că nu ai la ce să îl folosești. Doarme prin curți pe la unii, și ne mai jucăm cu el, să facem agrement ……

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here