EXCLUSIV – Ce termen i-a impus Agenția pentru Protecția Mediului operatorului de salubritate Drusal pentru a transporta deșeurile balotate de pe platforma temporară de pe strada Oborului din Baia Mare

1
2751

DECIZIE MEDIU. Platforma pentru depozitare a deșeurilor balotate de pe strada Oborului nr. 66 din Baia Mare, autorizată de Agenția pentru Protecția Mediului (APM) Maramureș în 8 octombrie 2020 ca soluție temporară de depozitare pentru operatorul de salubritate Drusal, în condițiile în care activitatea acestuia era/este îngreunată din cauza incapacității administrațiilor publice județene de a operaționaliza Centrul Integrat de Management al Deșeurilor din satul Sârbi (com. Fărcașa), are activitatea sistată.

 

În luna trecută, operatorul Drusal a solicitat APM Maramureș să fixeze obligațiile de mediu pe care trebuie să le îndeplinească la sistarea activității pe platforma pentru stocare a deșeurilor balotate. Conform unui document aflat (și) în posesia 2mnews, APM a fixat ca termen de dezafectare, curățare, transport a întregii cantități de deșeuri de pe respectiva platforma și aducere a terenului în starea inițială. Termenul este 31 octombrie 2024.

 

Tot până atunci, Drusal trebuie să curețe separatorul de hidrocarburi (o construcție îngropată, din beton, de circa 50 mc), precum și canalele colectoare. De asemenea, până la 31 octombrie 2024, Drusal trebuie să comunice lunar APM Maramureș ce cantitate de deșeuri a transportat la o instalație autorizată de valorificare sau de tratare.

 

Cătălin VISCHIATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here