ABUZ – Şi Electrica, nu doar Profi, a construit nelegal, fără nicio autorizaţie, în Baia Mare, ca şi-ntr-un sat părăsit

2
832
Postul de transformare ridicat nelegal de Electrica (sursa foto: facebook.com/Atac la cenzura)

NEAUTORIZAT. Electrica a edificat, fără nicio autorizaţie de construire, un post de transformare în anvelopă de beton, la intersecţia străzilor Hollosy Simon cu Nicolae Bălcescu din Baia Mare, pe o suprafaţă de 10 mp aflată în proprietatea municipiului. Cazul a fost semnalat public pentru prima dată de colegul de breaslă Romeo Dobocan (de la Maramureş TV).

 

Deşi clădirea „răsărită” pe spaţiul public a fost supusă autorizării în luna octombrie 2016 (şi respinsă în acest an de Consiliul Local Baia Mare, pentru că Electrica vroia respectivul teren cu titlu gratuit), FISE Electrica Serv SA a ridicat construcţia fără probleme, neverificat şi nesancţionat de nimeni din Primăria Baia Mare.

 

Cazul a fost sesizat de un locatar din zonă, direct prejudicat de clădirea Electrica, aceasta fiind ridicată exact în faţa casei sale şi obturându-i total lumina naturală şi, în plus, starea de sănătate a respectivei persoane îi interzicea să locuiască în apropierea unor transformatoare electrice de mare putere.

 

În urma diseminării informaţiei în spaţiul public, primarul interimar Marinel Rob a trimis Corpul de Control în zonă, acesta constatând că, ignorând CL Baia Mare, Electrica a edificat fără autorizaţie de construcţie. „Nu există autorizaţie de construire pentru acel transformator al Electrica. Am dispus, după concluziile Corpului de Control, o anchetă a Poliţiei Locale şi vom lua măsurile dispuse de lege. Respectarea legii trebuie să redevină o practică pentru administraţia municipiului „, a precizat Marinel Rob.

 

L-am întrebat pe primarul interimar cum e posibil într-un municipiu reşedinţă de judeţ să se construiască fără autorizaţii şi să se descopere acest lucru atât de tardiv, doar după finalizarea edificării construcţiilor, ca şi cum am fi un oraş în care respectarea legii e opţională şi autorităţile ţin ochii-nchişi, mimând că nu observă abuzurile marilor firme. Nu avea un răspuns, o explicaţie. Şi-a plecat privirea şi a repetat-o pe aia cu „Respectarea legii trebuie să redevină o practică pentru administraţia municipiului”. Urmărim cazul pentru a vedea cuantumul amenzii date Electrica şi dacă construcţia va fi supusă demolării.

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

2 COMENTARII

  1. Suntem total de acord cu cele semnalate de dv.
    Am dori sa luam legatura cu dv. Suntem vecinii direct afectati cu casa la mai putin de 3 m de transformator. Avem informatii suplimentare sa va transmitem. Va rugam sa ne contactati.
    Multumim,

    FAT IOAN

    [Acest mesaj a fost editat de Administrator pentru a îndepărta anumite date cu caracter personal]

    • Stimate domnule Făt, am îndepărtat numărul de telefon din cadrul mesajului dumneavoastră – veți fi contactat zilele acestea de autorul articolului în legătură cu informațiile respective. Vă mulțumim.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here