FAPT – Direcția Silvică Maramureș și-a dat în judecată fostul director, pe Ioan Sopoian

0
1464
Ioan Sopoian (foto medalion) a fost acționat în instanță de Direcția Silvică Maramureș

ACȚIUNE ÎN INSTANȚĂ. Direcția Silvică Maramureș și-a dat în judecată fostul director, pe Ioan Sopoian, acțiunea fiind una de răspundere patrimonială, înregistrată în această lună la secția Contencios administrativ şi fiscal a Tribunalului Maramureș.

 

Conform surselor 2mnews din sistemul silvic, acțiunea este una “mai mult impusă de o decizie a Camerei de Conturi Maramureș, care a cerut recuperarea unor sume din daune silvice înregistrate la Ocolul Silvic Baia Sprie” (de altfel, împreună cu Sopoian, mai are calitatea de pârât și Gabriela Maria Șișeștean, contabil șef al respectivului Ocol). Primul termen de judecată a fost stabilit în 5 februarie 2020.

 

Ioan Sopoian a fost director al Direcției Silvice Maramureș din vara anului 2014 și până în septembrie 2016, când a demisionat deși mai avea puțin până la vârsta pensionării – a fost o demisie impusă de conducerea Romsilva. El a fost înlocuit cu Indrei Dumitrean (pensionat recent, unul dintre puținii șefi ai instituției care au rezistat în funcție până la pensionare), care, la rândul său, a fost substituit de Daniel Alexandru Paicu (fost șef al Ocolului Silvic Groșii Țibleșului, care a activat cu delegare ca șef al Ocolului Silvic Firiza).

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here