ALEGERI – Materialele pentru alegerile prezidențiale au fost transportate în Maramureș: 424.911 maramureșeni au drept de vot în 10 noiembrie

0
114

VOT – DUMINICĂ, 10 NOIEMBRIE. Materialele necesare pentru desfășurarea scrutinului electoral de duminică, 10 noiembrie, privind alegerea președintelui României au fost încărcate în această dimineață și transportate spre secțiile de votare din Maramureș, sub pază militarizată, urmând să fie predate primarilor unităților administrativ-teritoriale.

 

Sâmbătă, 9 noiembrie, președinții și locțiitorii birourilor electorale vor primi de la primar: un exemplar din listele electorale permanente, buletinele de vot, ștampila de control, ștampila cu mențiunea “Votat”, tuș și tușiere, formularele stabilite, un buletin de vot anulat (pentru a fi afișat la sediul secției de votare), timbre autocolante, broșuri cu legislația aplicabilă, ecusoanele membrilor biroului electoral al secției de votare, precum și alte materiale stabilite de Biroul Electoral Central, a informat Instituția Prefectului Maramureș.

 

Tot sâmbătă, 9 noiembrie, între orele 18.00 și 20.00, birourile electorale ale secțiilor de votare vor asigura prezența la sediul secției pentru a primi cererile de votare prin intermediul urnei speciale.

 

Președintele biroului electoral al secției de votare este obligat să ia măsurile necesare pentru ca procesul electoral să se desfășoare în bune condiții. Atribuțiile acestuia se întind și în afara secției de votare, în curtea acestuia, la intrările în curte, în jurul locației de vot, până la o distanță de 500 de metri. Duminică, 10 noiembrie, între orele 07.00-21.00 sunt interzise comercializarea și consumul băuturilor alcoolice în spațiul de protecție al secției de votare.

 

Pe listele electorale permanente sunt înscriși 424.911 maramureșeni cu drept de vot. Alegătorul are dreptul la un singur vot, în fiecare tur de scrutin organizat pentru alegerea președintelui României.

 

Cele 28 de servicii publice comunitare locale de evidență a persoanelor vor avea următorul program de lucru cu publicul pentru eliberarea cărților de identitate: sâmbătă, 9 noiembrie, între orele 08.00-16.00, duminică 10 noiembrie, între orele 07.00-21.00. Pentru eliberarea cărții de identitate, cetățenii trebuie să dețină toate documentele prevăzute de legislația în vigoare.

 

2mnews



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here