OFICIAL – Baia Mare a pierdut competiția pentru Capitala Europeană a Tineretului 2022: a câștigat Tirana (Albania)

0
2025

COMPETIȚIE. E oficial, așa cum n-am fost desemnați Capitală Europeană a Culturii în 2021, n-am fost desemnați nici Capitală Europeană a Tineretului în 2022. Aseară (21 noiembrie), la Amiens (Franța) – oraș desemnat Capitala Europeană a Tineretului în 2020 -, Forumului Tineretului European (organizația europeană care gestionează această inițiativă) a anunțat decizia juriului: Tirana (Albania) a câștigat competiția și a fost desemnată Capitala Europeană a Tineretului 2022.

 

În competiția pentru titlul de Capitală Europeană a Tineretului în 2020 au candidat 12 orașe, cinci dintre acestea calificându-se în finală (pe lista scurtă): Baia Mare (România), Kazan (Rusia), Poznań (Polonia), Tirana (Albania) și Varaždin (Croația).

 

Baia Mare a candidat cu conceptul „The Urban Youth Circle” (Cercul Urban de Tineret), prezentat ca fiind o abordare a sustenabilității într-un mediu urban și regional, concentrându-se pe participarea tinerilor în respectivul proces. Și a pierdut. În 15 noiembrie, la prezentarea în fața juriului, echipa de management din Baia Mare a fost însoțită și de primarul Cătălin Cherecheș.

 

Este a doua finală pentru un titlu de capitală europeană pe care îl pierde Baia Mare, după cel de Capitală Europeană a Culturii 2021 (decizia fiind anunțată în 2016).

 

SUBLINIERE: scrierea de față nu acreditează ideea că proiectul sau susținerea acestuia a fost eronată/eronat, ci prezintă un fapt, așa cum s-a întâmplat acesta.

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here