SECRETUL LUI ZETEA – Află care este principalul proiect din programul de candidatură 2020 al actualului președinte al CJ Maramureș

0
1579
Gabriel Zetea
Gabriel Zetea

DEZVĂLUIRE. Ușor-ușor, politicienii, politrucii, angrenații și, ceva mai târziu, electorii intră în febra campaniilor electorale. A fost pregătitoarele europarlamentare, acum sunt prezidențialele, iar la anul vin alegerile cele mai importante pentru cei mai mulți dintre cei enumerați: localele.

 

Unii își fac planuri, strategii, alții nu fac nimic spunând că mai e timp. În fine, ne-am gândit că vă plac secretele, așa că vă dezvăluim ceea ce până astăzi era un secret. Secretul lui Zetea. Și când spunem Zetea, ne referim nu la producătorul de pălincă la preț de diamante gata șlefuite, ci la nepotul său, Gabriel Valer Zetea, președintele Consiliului Județean Maramureș, care, ați ghicit!, va candida pentru un nou mandat.

 

Dacă primul (cel actual, 2016-2020) l-a câștigat cu ajutorul partidului și a manevrelor de culise (alianțelor politice făcute exclusiv pentru a-și atinge propriul interes), pe acesta e obligat de lege să-l câștige cu ajutorul electoratului (sigur, și al primarilor pe care are senzația că-i controlează), pentru că funcția de președinte al forului administrativ va fi decisă pe buletine de vot nominale.

 

Sigur, când pozează că-și adâncește cearcănele și-și crește barba neglijent pentru binele județului, pesedistul Zetea mai pregătește și câte-o strategie pentru campania electorală personală în care se va autointroduce în 2020. Nu vă plicitisim cu toate bălăriile din această strategie, ci subliniem cea mai importantă dintre acestea, cea ținută la secret de pesedistul care vrea cu ardoare să se mențină la conducerea județului pe care acum îl controlează din toți rărunchii și finanțele.

 

Secretul care nu mai e secret

 

Centura Aeroportului limitrof Băii Mari edificată pe fonduri nerambursabile, cel mai probabil de la bugetul de stat, prin Ministerul Transporturilor (poate așa înțelegeți și apropierea tovărășească cu primarul Cătălin Cherecheș, cel care, de regulă, îi cataloghează pe cei veniți în Baia Mare din mediul rural, așa cum e Zetea, drept “țărani” – argument, remember episodul Zamfir Flore Ciceu, originar din satul Dumbrăvița).

 

Acesta va fi proiectul prioritar din programul de candidatură pe care vi-l va recita pesedistul Zetea în 2020 (sigur, alături de sublinierea nemăsuratelor sale împliniri și atrageri de fonduri cu care o să mai laude și primarii, pe considerent că electoratul oricum e prost și nu face diferența între realitate și repetiție, în fond au același prefix).

 

Mai mult, până la alegeri, Zetea va pregăti deja studiul de prefezabilitate pe care îl va plăti din banii județului pentru a se lăuda apoi în folos exclusiv personal, în campania electorală: centura aeroportului de lângă municipiul reședință de județ cu bani nerambursabili, făcută prin CJ Maramureș, instituția administrativă pe care el o controlează magistral.

 

Am făcut aceste precizări ca să nu vă mai țină Zetea în tensiune cu secretele lui, să știe toată lumea. Sigur, strategia e proastă, implicând în principal doar patru localități (Baia Mare, Recea, Tăutii-Măgherauș și, eventual, Cicârlau) ca beneficiare directe a respectivei centuri, dar pesedistul o să arunce argumentul cu aeroportul, miliardele de turiști și oameni de afaceri care o să vină în județ, dezvoltarea economică, decongestionarea traficului urban etc.

 

În fapt, este doar un alt președinte care n-a finalizat cel mai important proiect al Maramureșului pe care l-a preluat: depozitul de deșeuri (Sistemul de Management al Deșeurilor e în continuare nefuncțional). Restul e poezie electorală.

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here