FAPT – Direcția Silvică Maramureș, contract de 8,5 milioane de lei cu o firmă care n-a avut atât cifra de afaceri în cel mai bun an: reabilitarea a 12,6 km de drumuri forestiere

0
1370

DRUMURI FORESTIERE – CONTRACT. Direcția Silvică Maramureș a semnat în 9 septembrie 2022 un contract de 8,5 milioane de lei (exact: 8.508.096,86 lei, sumă care include TVA) pentru reabilitarea a două drumuri forestiere (Țibleș și Țibleș prelungire) care totalizează 12,63 kilomteri.

 

Contractor este un serele înregistrat în Cluj-Napoca, specializat pe construcția de clădiri, ulterior metamorfozat în construcția de drumuri și autostrăzi: FQ Biomax Construct SRL. Sereleul a obținut contractul (în urma unei proceduri simplificate la care au participat 11 ofertanți), oferind cel mai mic preț (acesta a fost criteriul unic de atribuire). Pentru a câștiga contractul, FQ Biomax Construct a sublicitat cu… 25,27%. Adică s-a angajat să lucreze cu o treime din valoarea maximă estimată de silvici.

 

Numai că această firmă are doar 18 angajați, iar conform caietului de sarcini nu este posibilă  subcontractarea lucrării. În plus, în cel mai bun al său (2021), FQ Biomax Construct SRL a avut o cifră de afaceri anuală sub valoarea acestui contract. Lucrarea trebuie finalizată în 2 ani (24 de luni). Și acum să decriptăm…

 

Firma, care a raportat anul trecut un profit de 1,55 milioane de lei, dar are și datorii care însumează circa 10 milioane de lei, este controlată de Adriana Maria Șanta (fostă Buda). Șanta (34 de ani) este originară din Sighetu Marmației și are domiciliul în Târgu Lăpuș. Și este soția lui Cătălin Ioan Șanta. Șanta-soțul este expert cu rol de ofițer monitorizare în Departamentul Gestiune Flux Plăți și Monitorizare Proiecte Prioritare al ADR (Agenția de Dezvoltare Regională) Nord-Vest (adică e persoana care urmărește, din partea statului, modalitatea de implementare, derulare și rambursare a unui contract de finanțare care vizează fondurile nerambursabile dintre un beneficiar și ADR).

 

* Foto: @ calauzaoffroad.ro

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here