GATA, SĂ SE LINIȘTEASCĂ TOATĂ LUMEA – S-a rezolvat și cu căsuțele din lemn de la Sărbătoarea Castanelor: le închiriem din satul Porumbești (jud. Satu Mare)

0
5976

CONTRACT. Primăria Baia Mare închiriază 30 de căsuțe din lemn pentru cele 3 zile ale Sărbătorii Castanelor (în perioada 23-25 septembrie 2022) la prețul total de 25.000 lei (exact: 24.990 lei, sumă care include TVA). Practic, administrația locală va plăti 277 lei/zi/căsuță. Această sumă se va regăsi în taxa de închiriere, care va fi plătită de comercianții care le vor subînchiria de la Primărie, și care va fi de… 2.000 lei/3 zile și care se va mai regăsi, evident, în produsele pe care le vor cumpăra cetățenii (pentru că firmele nu-s ONG-uri și nici Armata Salvării).

 

Contractorul este o firmă din satul Porumbești (jud. Satu Mare), Slhcomp Media SRL, care are ca principal  obiect de activitate editarea ziarelor. Firma îi aparține lui Simon Levente, fostul primar al comunei Porumbești, acum consilier local UDMR în Satu Mare, firmă cu 0 angajați folosită de Simon pentru a introduce bani sub formă de aport de capital și a-i scoate apoi sub formă de dividende – de pildă, anul trecut a declarat că obținut 145.000 lei din firmă, deși aceasta a declarat o cifră de afaceri de doar 37.700 lei, în condițiile în care, de fapt, doar contractele cu autorități publice din anul 2021 au fost în cuantum de 137.500 lei (e ceva în neregulă cu firma asta și, dacă nu e prea departe și se aude până la Finanțe-n Satu Mare, poate verifică cineva, dacă e voie să fie verificați UDMR-iștii din conducere).

 

De regulă, fostul primar UDMR din Porumbești închiriază în acest an căsuțele din lemn cu 100 lei + TVA/zi. Poate trebuia trimis la negocieri viceprimarul Pap Zsolt István, sigur obținea un preț mai bun, chiar dacă viceprimarul Ioan Doru Dăncuș este “Regele neîncoronat al organizatorilor pe viață a Sărbătorii Castanelor”.

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here