FAPT – Contracte de 3,7 milioane de lei: află cine va face rețele de fibră optică în 25 de școli din Baia Mare, pentru cursuri on-line, acum, când nu se mai fac cursuri on-line

0
975

CONTRACTE – ȘCOLI. Firma ilfoveană Kronect Comunicații SRL, deținută de Carmen Loredana Constantin (unic asociat), va instala echipamentele achiziționate prin proiectul EDU BM Educație Digitală în Municipiul Baia Mare și va realiza rețeaua de fibră optică la 25 de unități de învățământ din Baia Mare.

 

Lucrările au fost achiziționate separat (pentru fiecare unitate de învățământ în parte), prin achiziție directă (cerere de oferte), la prețul mediu de 150.000 lei/unitate de învățământ (toate sumele din scriere cuprind TVA). Practic, sereleul bucureștean, care a raportat la finalul anului trecut că are 7 angajați, va instala rețelele de fibră optică în cele 25 de unități de învățământ din Baia Mare, urmând să primească aproape 3,7 milioane de lei (exact: 3.694.772 lei).

 

Cele 25 de unități de învățământ care au deja contractor pentru lucrările de instalare a rețelelor de fibră optică (lucrări achiziționate, spuneam, prin cerere de oferte în ultimele 4 zile) sunt următoarele: școlile gimnaziale Nicolae Iorga, Nicolae Bălcescu, Dimitrie Cantemir, Alexandru Ioan Cuza, Avram Iancu, Nichita Stănescu, Lucian Blaga, Vasile Alecsandri, Mihail Sadoveanu, Octavian Goga, Alexandru Ivasiuc, Victor Babeș, nr. 18, nr. 13 Firiza, Liceul Teologic Penticostal, Seminarul Teologic Liceal Sfântul Iosif Mărturisitorul, Liceul Teoretic Emil Racoviță, Colegiul Național Vasile Lucaciu, Colegiul Național Mihai Eminescu, Colegiul de Arte, Colegiul Tehnic Anghel Saligny, Colegiul Tehnic Aurel Vlaicu, Colegiul Tehnic Transilvania, Colegiul Tehnic George Barițiu.

 

Prin acest proiect, 33 de școli din Baia Mare au fost dotate cu 18.502 tablete pentru uz școlar (marca Vonino Magnet G50), 1.351 de laptopuri (pentru profesori), peste 800 de table interactive și tot atâtea proiectoare, ecrane de proiecție, camere web, routere wireless, sisteme All-In-One și sisteme de management a dispozitivelor. Investiția a fost motivată prin “desfășurarea activității didactice în mediul on-line, cu scopul de a preveni răspândirea SARS-Cov-2”.

 

Dispozitivele au fost achiziționate cu aproape 19 milioane de lei (exact: 18.877.565 lei) de Primăria Baia Mare, în 12 aprilie 2022, în urma unei licitații accelerate justificate de o hotărâre a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență din 25 octombrie… 2020, de la firma Advanced Technologies SRL din București, controlată scriptic de Delia Beatrice Vasile (soția lui Dragoș Vasile, cel care a condus firma în ultima perioadă), firmă care este unic distribuitor în Europa al bradului Vonino.

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here