RECUNOAȘTERE – Medalia Aniversară „Centenarul Marii Uniri” a fost înmânată Muzeului Județean de Istorie și Arheologie Maramureș

1
337

DISTINCȚIE. În semn de apreciere pentru efortul depus în vederea păstrării identității naționale și a răspândirii valorilor culturale românești, președintele României, Klaus Iohannis, a acordat Muzeului Județean de Istorie și Arheologie Maramureș Baia Mare (reprezentat de directorul Viorel Rusu) Medalia Aniversară Centenarul Marii Uniri.

 

Evenimentul a avut loc în ambianța Casei Memoriale „George Pop de Băsești”, recent restaurată și reintrată în circuitul cultural și turistic, considerat de președintele României „potrivit pentru a acorda o medalie aniversară Muzeului Județean de Istorie și Arheologie, pentru contribuția la păstrarea moștenirii istorice și a mesajului patriotic al marelui unionist, prin eforturile de restaurare a casei memoriale George Pop de Băsești”.

 

Directorul Muzeului Județean de Istorie și Arheologie Maramureș, Viorel Rusu, a subliniat că în acest mod a fost apreciată „munca desfășurată de specialiștii muzeului pentru păstrarea, dezvoltarea și promovarea patrimoniului cultural și a identității noastre naționale ”.

 

2mnewsATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

1 COMENTARIU

  1. Felicitări, domnului director Rusu Viorel și colectivului Muzeului!
    Pasiunea și vocația dv întregește aria de interes pentru conservarea patrimoniului național!
    #Respect!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here