ARTE MARȚIALE – 5 medalii de aur și două de argint pentru sportivii băimareni la Cupa Internațională de Tai Chi Chuan – iJOC

0
498

TAI CHI CHUAN. Școala Yang Tai Chi Baia Mare (fondată în 1998 sub conducerea instructorilor Carmen și Ciprian Ghișe, certificată din 2017 ca școală afiliată IYFTCCA) a obținut 7 medalii (dintre care 5 de aur și două de argint) la competiția internaționala iJOC (International Junzheng Online Cup), organizată de International Yang Family Tai Chi Chuan Association (IYFTCCA), în condiții speciale impuse de pandemia de COVID-19.

 

Practic, prestațiile concurenților din 25 de țări au fost înregistrate în format video (au fost jurizate peste 340 de prestații la categoriile cu armă – sabie – și fără armă, individual femei și bărbați, respectiv grupuri) și trimise on-line pentru arbitraj.

 

Școala Yang Tai Chi Baia Mare a obținut locul 1 la probele Sabie – Grupuri, Sabie – feminin (Carmen Ghișe), Fără armă – feminin (Carmen Ghișe), Sabie – masculin  (Ciprian Ghișe), Fără armă – masculin (Ciprian Ghișe) și locul 2 la probele Fără armă – Grupuri, Fără armă – feminin (Camelia Leta). La competiția similară desfășurată în China (China Junzheng Cup), Claudia Benciu a obținut locul 2.

 

Tai Chi Chuan este o artă marțiala care pune accentul pe echilibrul interior și coordonarea mișcărilor, fiind bazată pe filosofia yin-yang. Astăzi aceasta artă este practicată preponderent ca mod de menținere și îmbunătățire a sănătății. Stilul Yang este cel mai răspândit și se caracterizează prin mișcări largi, grațioase, uniforme, care permit o respirație profundă și liniștită.

 

2mnews



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here