FALIMENT CU PROBLEME – Declarat vinovat de evaziune fiscală, patronul de la Flamgard Impex, Romi Marchiș, a fost trimis în judecată și de lichidatorul judiciar

0
2456

ATRAGEREA RĂSPUNDERII. Patronul firmei falite Flamgard Impex SRL, Romi Marchiș (57 de ani, originar din Surduc, jud. Sălaj), a fost trimis în judecată de lichidatorul judiciar (Pareto Grup IPURL) pentru atragerea răspunderii.

 

Acest proces, în care judecătorul sindic poate dispune ca o datoriile firmei să fie suportate de administratorul acesteia, vine după ce Marchiș a fost trimis în judecată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Maramureş, în urmă cu 2 ani, pentru infracțiuni de evaziune fiscală – în timpul acestui proces, Marchiș a achitat debitul principal (88.200 lei), fapt pentru care, în 9 decembrie 2020, a fost condamnat pentru comiterea infracțiunii cu o amendă de 1.000 lei (înregistrată în cazierul său judiciar) și obligația de a plăti împreună cu firma sa către Finanțe dobânzile și penalitățile de 135.839 lei (de asemenea, bunurile sale au rămas sub sechestru).

 

Producătorul de termopane Flamgard Impex SRL, înregistrat în Recea, cu o activitate de 27 de ani pe piața economică maramureșeană, timp în care a făcut conversia la construcții, a intrat în insolvență la 30 ianuarie 2019, iar de la 25 martie 2020 este în procedură de faliment. Înaintea intrării în insolvență, Flamgard Impex a raportat o cifră de afaceri de doar 1,36 milioane de lei, în condițiile în care până atunci avea afaceri de circa 17 milioane de lei. În cea mai bună perioadă a sa, Flamgard Impex avea circa 90 de angajați.

 

Procesul privind atragerea răspunderii lui Romi Marchiș pentru intrarea în insolvenţă a firmei Flamgard Impex a fost înregistrat joi, 17 martie 2022, și se va judeca de magistrații Secţiei a II-a civilă de contencios administrativ şi fiscal a Tribunalului Maramureș.

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here