BANII ORAȘULUI – S-a semnat contractul de reabilitare și extindere a sediului Primăriei Baia Mare: detalii despre constructori și ponderea împărțirii celor 15 milioane de lei

2
3804
Primăria municipiului Baia Mare

LUCRĂRI. Sediul Primăriei Baia Mare (localizat pe strada Gheorghe Șincai nr. 37) va fi reabilitat și extins de firma Nord Antreprenor SRL, în asociere/colaborare cu mai multe firme (prezentate în scriere), cu suma de 15 milioane de lei (exact: 15.079.356,62 lei, sumă care include TVA). Contractul prevede realizarea proiectului tehnic și execuția efectivă a lucrării.

 

Atribuit în urma unei licitații – la care asocierea controlată de Nord Antreprenor SRL a fost unic ofertant – pe criteriul Cel mai bun raport calitate-preț (unde prețul a avut o pondere de 80% în decizia finală), contractul trebuie finalizat în 2 ani (24 de luni) și a fost semnat la 31 octombrie cu asocierea de firme Nord Antreprenor SRL (lider de asociere) & Rozini SRL.

 

Asocierea contractantă a subcontractat lucrările la rețele electrice, instalații de gaze naturale și instalații de stingere a incendiilor firmei Electromara SRL (în cuantum de 18,97% din valoarea totală, adică 2.860.553,95 lei), lucrările de curenți slabi firmei MyT System SRL (în cuantum de 2,53%, adică 381.507,72 lei) și lucrările la instalațiile de ventilație firmei Eurointech Design SRL (în cuantum de 4,59%, adică 692.142,47 lei).

 

Identitățile executanților

 

Firma Nord Antreprenor SRL, liderul de asociere, este fosta Adria Construct SRL, iar apoi Trust Construcții Nordin SA, înregistrată în Cicârlău, și este controlată scriptic de Silviu Lucian Pop (care deține și firmae TCM Nord SRL, din octombrie 2021, când proprietarul Vasile Adrian Dobrican s-a retras din societate.

 

Societatea este specializată în lucrări de construcții a clădirilor și anul trecut a raportat o cifră de afaceri de 8,92 milioane de lei și un profit net de 34.188 lei obținut cu 47 de angajați. Până acum, firma Nord Antreprenor a mai avut contracte cu Primăria Baia Mare în cadrul proiectului de creştere a performanţei energetice a unităţilor de învăţământ, executând lucrări la școlile gimnaziale Vasile Alecsandri, Nicolae Bălcescu, Victor Babeș și nr. 18.

 

Firma asociată Rozini SRL este specializată pe proiectare și este înregsitrată în Brașov, fiind controlată în totalitate de inginerul Lucian Rozorea. Anul trecut a raportat o cifră de afaceri de 846.533 lei și un profit net de 104.361 lei obținut cu 6 angajați.

 

Dintre subcontractanți, cel semnificativ, Electromara SRL, este înregistrat în Baia Mare, fiind specializat pe lucrări de instalații electrice și fiind controlat de Grigoriță Marin Revnic. Anul trecut a raportat o cifră de afaceri de 8,95 milioane de lei și un profit net de 175.839 lei obținut cu 33 de angajați.

 

Alt subcontractor, MyT System SRL, este înregistrat în Baia Mare, fiind specializat pe lucrări de instalații electrice. Scripitc este controlat de Lavinia Iuliana Ianc, fiind administrat de Mihai Nicolae Ianc. Anul trecut a declarat o cifră de afaceri de 586.209 lei și un profit net de 9.475 lei obținut cu 7 angajați.

 

Cel de-al treilea subcontractor, Eurointech Design SRL, este înregistrat în Baia Mare, fiind specializat în lucrări de construcții a clădirilor și fiind controlat de Vlad Ioan Gheție. Anul trecut a raportat o cifră de afaceri de 1,20 milioane de lei și un profit net de 137.455 lei realizat cu 7 angajați.

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

2 COMENTARII

  1. E nevoie de reabilitare, dar de ce de extindere? Păi ce facem cu digitalizarea? Sau poate ca trebuie camere pentru tehnologia actuală, atunci, da. Dar Primarul Chereceș s-a mai căsătorit cu Baia Mare în mintea lui. Ne-am săturat. Însoară-te mai încolo!

  2. Este nevoie de un sediu mai mare. Termina scolile nepotii functionarilor din primarie si trebuie angajati si aceia undeva. Ca, copiii si i-au angajat deja, de mult.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here