EXCLUSIV – Primul magazin TEDi din România, inaugurat la Baia Mare: retailerul german vine în Shopping Park Baia Mare

2
20815

NOU-VENIT (NEWCOMMER). Shopping Park Baia Mare (inaugurat la 28 octombrie 2021), al dezvoltatorilor belgieni de la Mitiska Reim vor aduce încă o firmă în centrul comercial, care este nu doar un new-entry pe piața comercială din Maramureș, ci un new-entry pe piața comercială din România.

 

Practic, în Baia Mare se va deschide curând primul magazin TEDi din România al retailerului german controlat din aprilie 2021 de miliardarul Jost-Stefan Heinig (59 de ani), prin HH Holding GmbH (denumirea oficială: HH Unternehmensgruppe) – Heinig, fiul unui dealer de covoare din Dortmund, care mai deține participații esențiale la Woolworth și care este în primii 200 cei mai bogați germani, a devenit proprietarul total al TEDi în urmă cu 9 luni, la final de aprilie 2021, în urma unei tranzacții cu fostul partener, Tengelmann Group, care a implicat cedarea acțiunilor pe care HH le deținea la KiK în schimbul acțiunilor pe care Tengelmann le deținea la TEDi.

 

Lanțul de discount non-alimentar TEDi, în care majoritatea produselor sunt vândute la 1, 2 sau 3 euro, a fost fondat în 2004 de Heinig (care s-a specializat în retail la Springe, Telgte și Takko), ca și lanțul de modă KiK (în 1994), în parteneriat cu Grupul Tengelmann (controlat acum de miliardarul german Christian Haub și care deține participații esențiale la Lidl).

 

Retailerul TEDi vinde de la produse pentru casă, ustensile de bricolaj, drogherie & cosmetică, articole pentru animale de companie, electrice, veselă, mici decoraţiuni până la papetărie, jucării şi alte articole – practic, este concurențial pe piață cu Jumbo, Pepco și Kik (ultimele două fiind deja prezente la Shopping Park Baia Mare). Este descris ca fiind „un Lidl al comerţului non-food”, cu cele mai multe produse având un preț de sub 25 de lei.

 

La conducerea TEDi Retail Shop SRL, subsidiara din România, a fost numită Doina Ispas (“transferată” de la lanțurile germane Lidl și Penny/Rewe). Sediul central al rețelei TEDi este la Viena (Austria) și a ajuns la peste 2.400 de magazine în 10 țări europene și aproximativ 20.000 de angajați în Germania. În ultimii ani, retailerul TEDi a derulat o strategie agresivă de extindere în țările din fostul bloc comunist din estul continentului, magazinul din Baia Mare fiind primul care va fi deschis pe teritoriul României.

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

2 COMENTARII

  1. Sunt numai niște profitori care au venit la noi în țară și care ne discriminează deoarece pe eticheta de preț apare 1 euro iar prețul la noi este 6 lei în condițiile în care un euro este maxim 5 lei

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here