EXCLUSIV – Magazinul Universal Maramureșul, controlat de clujeanul Dorel Goia, va investi 3 milioane de lei pentru răscumpărarea de pe piața bursieră a 10% din acțiuni

3
5130
Magazinul Universal „Maramureșul” Baia Mare

ACȚIUNE DE RĂSCUMPĂRARE. Cel mai important acționar minoritar al societății care deține Magazinului Universal Maramureșul, Silvania Center SA din Zalău, care are o deținere de 17,3986% din totalul acțiunilor, cere firmei băimărene să investească circa 3 milioane de lei (exact: 2.924.265,11 lei) din profit sau rezervele financiare disponibile a societății pentru răscumpărarea a 10% din acțiunile firmei.

 

Solicitarea, care pentru a fi pusă în practică trebuie aprobată de Adunarea Generală a Acționarilor, controlată de omul de omul de afaceri clujean Dorin Goia prin sereleul Info Sport (51,6306%), este motivată de reducerea capitalului social al societății pe acțiuni din Baia Mare (care acum este de 15,4 milioane de lei), iar prețul pe acțiune propus este de 0,19 lei (este vizată răscumpărarea a aproape 15,4 milioane de acțiuni). În acest moment, o acțiune a Magazinului Universal Maramureș (MAMA) este tranzacționată pe piața bursieră cu 0,27 lei.

 

De ce este relevantă această cerere? Pentru că și Silvania Center (proprietara Complexului Comercial Silvania din Zalău) este controlată tot de omul de afaceri Dorel Goia. Implicit, strategia are șanse semnificative să fie pusă în aplicare. Programul de răscumpărare, dacă va fi aprobat în forma propusă, se va derula pe perioada a 18 luni.

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here