DRUMURI – Șefii CNAIR au prospectat Maramureșul: DN 18 și DN 18 B se finalizează în acest an

0
1034

PROGNOZĂ. Șefii Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) au inspectat lucrările în derulare și cele aflate în fază de proiect ale drumurilor naționale din Maramureș. Delegația a fost formată din Narcis Neaga (director general CNAIR), Cristian Andrei (director general adjunct al Direcției Generale Exploatare Infrastructură Rutieră), Mihail Bășulescu (director Direcția Dezvoltare Drumuri Naționale, Poduri și Variante Ocolitoare) și Radu Băruță (director general regional DRDP Cluj) și a evaluat DN 18, DN 18B, DN 17C și DN 19.

 

Narcis Neaga

Conform directorului general al CNAIR, Narcis Neaga, lucrările la cele trei tronsoane din Maramureș de pe DN 18 se vor finaliza în acest an. Pe tronsonul Baia Mare – Sighetu Marmației lucrările sunt executate în procent de 95%, fiind cel mai avansat tronson și primul care va fi finalizat. Pe tronsonul Moisei – Borșa (lot1) și Borșa – Șesuri (lot2) lucrările sunt realizate în procent de 65-70%, oficialul CNAIR dând asigurări că vor fi finalizate tot în 2018.

 

Începe repararea Baia Mare – Târgu Lăpuș

 

Luna viitoare, CNAIR începe repararea și reasfaltarea tronsonului din DN 18B Baia Mare – Târgu Lăpuș. În acest caz, Neaga a subliniat că lucrările vor fi executate de CNAIR, în regie proprie, prin reciclare in situ (procedura presupune decopertarea drumului cu un utilaj numit tren de reciclare in situ, iar materialul rezultat în urma frezării straturilor distruse este amestecat cu diverse adaosuri și reașternut pe drum – procedeul aduce o rapiditate crescută a execuției lucrării care poate ajunge la 1-1,5 km de drum reabilitat/zi).

 

Lucrări viitoare: Moisei – Bistrița și centura Băii Mari

 

DN 17C a fost și el introdus pentru modernizare pe lista din acest an, pe tronsonul Moisei – Salva (spre județul Bistrița), în acest caz finanțarea urmând să fie făcută cu fonduri europene.

Anul acesta va demara și procesul de reabilitare a unui tronson de 17 kilometri  din DN 19 Livada – Sighetu Marmației, porțiunea de drum fiind acoperită cu dale din beton și fiind pe raza localității Negrești Oaș – drumul respectiv este într-o avansată stare de deteriorare. Acesta va fi expertizat în acest an, conducerea CNAIR prognozând finalizarea lucrărilor în 2019.

 

De asemenea, CNAIR și-a anunțat intenția de a construi o variantă ocolitoare a municipiului Baia Mare în zona Aeroportului Internațional Maramureș, care să ducă la fluidizarea traficului pe DN 1C, fapt pentru care este necesar un parteneriat între CNAIR, Consiliul Județean Maramureș și administrațiile locale din Baia Mare, Tăuții Măgherăuș și Recea, o întâlnire în acest sens urmând să aibă loc în luna august 2018.

 

2mnews



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here