EXCLUSIV – Kaufland se pregătește să deschidă în Baia Mare al treilea supermarket, cu o investiție de 35,5 milioane de lei: află detalii și locația

2
18583

INVESTIȚIE. În Baia Mare, Kaufland are două supermarketuri funcționale (în cartierul Republicii – pe strada George Coșbuc nr. 38, acesta fiind primul deschis, în 16 martie 2006, în urma unei investiții de 8 milioane de euro -, și în cartierul Vasile Alecsandri – pe Bulevardul Unirii nr. 21A, inaugurat în decembrie 2009, în urma unei investiții de 8,5 milioane de euro). La 11 ani de la ultima inaugurare, se pregătește să-l deschidă pe al treilea, în imediata apropiere a noului Selgros, pe Bulevardul București.

 

Locația face parte din terenul fostei fabrici de confecții Maratex Baia Mare, cumpărat în toamna anului 2007 cu peste 16 milioane de euro către Grupul de investiții imobiliare RED Management, prin firma Red Project Two, pentru implementarea unui proiect imobiliar denumit Radius Baia Mare și a cărui valoare era estimată în 2010 la circa 70 de milioane de euro.

 

În octombrie 2010, austriecii de la Immofinanz au cumpărat Red Project, cu subsidiara de rigoare (FMZ Baia Mare Imobiliara SRL) și au preluat integral proiectul Radius Baia Mare, din care s-a ales praful. Bine, nu chiar praful, terenul fiind vândut pe bucăți diverșilor dezvoltatori interesați să edifice în zonă complexe comerciale. Printre aceștia, cei mai recenți fiind holdingul elvețiano-german Selgros, care la finalul anului 2019 și-a inaugurat un hypermarket de peste 32.000 de mp, într-un nou concept.

 

Acestea fiind lămurite, să intrăm în subiectul scrierii: chiar la momentul lansării Selgros, în noiembrie 2019, FMZ Baia Mare Imobiliara SRL a obținut certificatul de urbanism pentru un nou centru comercial, pe 27.000 mp din terenul din imediata apropiere al Selgros. Beneficiar este Kaufland, însă investiția va fi implemntată de Immofinanz, care de altfel a și numit în conducerea sereleului FMZ Baia Mare Imobiliara oameni de încredere din staff-ul său (Dinu Fulga, CMO – Country Manager Operations la Immofinanz România; Mihaela Iordan, CMF – Country Manager Finance & Support și Richard Bauer, unul dintre directorii administrativi autorizați să reprezinte companii controlate de Immofinanz, cu sedii în paradisurile fiscale, în cazul acesta în Cipru).

 

În februarie 2021, a fost definitivat și proiectul arhitectural al noului Kaufland (a fost făcut de arhitectul bucureștean Mircea Iulian Sava, care controlează Goldbach Design & Build) și acum proiectul se află în faza de obținere a autorizațiilor necesare (de mediu, de construire etc.).

 

Practic asta am vrut să vă comunicăm, că dacă Baia Mare nu are suficiente centre comerciale, hypermarketuri, supermarketuri, nu dramatizați: pe lângă Baia Mare Shopping Park (care se inaugurează în acest an lângă unitatea militară de tancuri, integrând în concept Kaufland 2), se mai deschide un Kaufland 3. Lângă Selgros. Noua galerie comercială va fi desfășurată pe o suprafață de aproape 5.800 mp. Investiția este estimată la 35,5 milioane de lei (echivalentul a 7,25 milioane de euro) și are ca termen de implementare anul acesta.

 

Dacă vi se pare greu de împlinit termenul de finalizare, vă înșelați: magazinul va avea o lungime de 94 de metri și o lățime de 66 de metri, iar structura e cea clasică deja: stâlpi și grinzi din beton armat, pereți de închidere de tip sandwich (în interior din gips carton, în exterior din aluminiu sau oțel), acoperiș din tablă cutată auto portantă cu izolațiile de rigoare. Mai vorbim pe la sfârșitul anului… un an în care CEO Kaufland a anunțat 10 noi inaugurări și investiții-record (în România) de 375 de milioane de euro. Banii nu prea vin din credite bancare, mai mult din profit :). Țara consumismului.

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

2 COMENTARII

  1. Nu înțeleg de ce se mai deschide un magazin kaufland în vecinătatea lui Selgros și ValleuCenter? Nu este spre exemplu un spațiu în apropiere de pompieri sau lângă fosta incintă Ambient în Baia Mare? Chiar este necesar încă un magazin în acea zonă? Cine sunt viitorii potențiali clienți având în vedere că zona nu este locuibila (z industrială)??? As vrea sa știu și părerea altor persoane din Baia Mare!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here