DECONSPIRARE – Cine îl înlocuiește în Consiliul Județean pe demisionarul Alexandru Oros (PNL), numit manager al Spitalului Județean de Urgență

0
2039
Ioan Muntean și George Oros

CONSILIUL JUDEȚEAN MARAMUREȘ. În locul consilierului județean sighetean George Alexandru Oros (PNL), care a demisionat din funcție după ce a fost numit manager al Spitalului Județean de Urgență Maramureș, PNL îl va numi pe Ioan Muntean. Nu el era “la rând” (pe lista de supleanți PNL pentru Consiliul Județean Maramureș), dar scrierea de față abordează/lămurește și acest aspect.

 

Muntean este secretar general adjunct al PNL Maramureș, profesor de istorie, numit de liberali în 17 decembrie 2019 inspector școlar general adjunct al Inspectoratului Școlar Județean Maramureș (coordonează partea de management a instituției).

 

Muntean, care este profesor de peste 15 ani (ultima dată la Colegiul Național „George Barițiu” din Baia Mare și la Şcoala Gimnazială „Augustin Buzura” din Copalnic-Mănăştur – anterior a fost timp 5 ani director la Școala Gimnazială Oncești și un an a fost director la Palatul Copiilor Baia Mare), era precedat pe lista supleanților PNL la Consiliul Județean de Dorin Lucaci (pe poziția 15) și de Marius Simion Pop (pe poziția 16), însă Lucaci a devenit viceprimar în Recea, iar Pop, originar din Ruscova… este mai timid, așa. Surse politice din conducerea PNL au confirmat pentru 2mnews că de pe lista de supleanți va intra în CJ Maramureș Ioan Muntean. Zis Ionică.

 

2mnews l-a contactat pe Marius Simion Pop din Ruscova, un om despre care nimeni nu știe nimic. Liberalii l-au pus pe lista pentru Consiliul Județean Maramureș, dar organizația locală nu l-a pus pe lista pentru Consiliul Local Ruscova. L-am contactat în special pentru a vedea dacă acesta există, dacă este real, sau e un personaj inventat. Vestea bună e că există.

 

Vestea rea… nu există nicio veste rea. Omul, care comunică monosilabic și nu prea dădea de înțeles că percepe ce i se întâmplă nu a știut nici măcar să răspundă la întrebarea dacă își dorește sau nu să devină consilier județean? Asta în contextul în care, rațional, și-a dorit (când l-au trecut liberalii pe listă). În fine, încurcat peste poate și rușinat că nu e capabil să răspundă la întrebări… a închis. Și a refuzat să mai răspundă în vreun fel (i-am oferit mai multe variante de a lămuri publicul, printre care și non-verbale) la acea întrebare simplă, care nu-l privește personal, pentru că ar fi trebuit să acceadă în forul deliberativ al județului.

 

… deci o să fie Ioan Muntean. Ocazie cu care PNL Maramureș și-a epuizat o jumătate din candidații incluși pe lista pentru CJ Maramureș. Mai au supleanți. Dar mandatul e abia la început.

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here