EXCLUSIV – Investiție privată de 6 milioane de euro în județul Maramureș

0
2465

INVESTIȚIE. Firma Richsun Energy SRL pregătește o investiție de 6 milioane de euro în Târgu Lăpuș, care se va concretiza prin construirea unei centrale electrice fotovoltaice pentru producerea energiei electrice din energie solară, cu puterea instalată de circa 6 MWp (exact: 5.997,94 kWp) – kilowatt peak (peak power) definește puterea de vârf/performanța maximă a celulelor solare și reprezintă puterea de ieșire a unei celule fotovoltaice în condiții ideale, la temperaturi de operare în plină lumină solară, de 1.000 wați/metru pătrat (adică într-o zi senină, cu soarele sus și celulele fotovoltaice îndreptate direct spre soare).

 

Acest obiectiv, pe care proprietarii au precizat că îl vor finanța din fonduri proprii și credite bancare, va genera o energie totală de aproximativ 7.600 MWh/an (calcul exact: 7.597,362 MWh/an). Investiția urmează să fie finalizată, inclusiv cu conectarea la rețeaua electrică, în 14 luni de la emiterea acordului de mediu (în acest moment, proiectul investițional este în faza de pre-execuție, având o parte dintre avizele, certificatele, acordurile impuse de legislație și fiind avansat pentru obținerea celorlalte documente).

 

Parcul fotovoltaic care se va construi în intravilanul orașului Târgu Lăpuș pe o suprafață de circa 10 hectare (terenuri libere de construcții, ocupate de zonă verde neamenajată, aflate în proprietatea firmei Look Sun SRL din Coroieni și utilizate de investitor prin superficie pentru o perioadă de 35 de ani) va fi format din 10.166 de panouri fotovoltaice de 590W (un panou are dimensiunea de circa 2,3 metri/1,1 metri, o greutate de 32 de kilograme și va fi de tip monocristalin, fiind un produs Phono Solar).

 

Firma Richsun Energy SRL este înregistrată în Târgu Lăpuș și este controlată scriptic de localnicii Adrian Marius Molnar (care deține și firmele Atimol SRL – service auto – și Atimol Complex Auto SRL – diagnoză, testări şi analiză tehnică auto) și Paul Axente China (care administrează firma BJS Cartax SRL din Cluj – la alegerile din 2020 a fost pe lista consilierilor locali PNL, pe loc neeligibil), asociați în părți egale.

 

* Foto generică

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here