NU REUȘESC NICICUM – Bazele sportive construite de CNI în Baia Mare și Târgu Lăpuș vor fi finalizate abia anul viitor: termenul a fost decalat a treia oară

0
2418

CONTRACTE CU GHNION. Baza sportivă de la Colegiul Tehnic „Aurel Vlaicu” din Baia Mare, localizată pe strada Victor Babeș nr. 64, nu va fi recepționată în acest an, așa cum era prevăzut inițial, ci abia la finalul lunii ianuarie anul viitor, Compania Națională de Investiții SA (firma statului, în subordinea Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației) modificând prin act adițional decalarea cu 29 de zile a termenului prevăzut inițial. Lucrarea este executată de asocierea de firme TPS Engineering&Asociații SRL din Remetea Mare (jud. Timiș) & Concrete&Design Solutions SRL din București & Constructim SA din Timișoara.

 

Contractul semnat la 11 mai 2021 la valoarea de 6,16 milioane de lei (exact: 6.169.439,78, sumă care include TVA) și până acum termenul de finalizare a fost decalat de trei ori – prima dată a fost avansat ca termen de finalizare 27 septembrie 2022, apoi a fost avansat ca termen de finalizare 26 decembrie 2022, iar acum, 24 ianuarie 2024. În aceeași situație este și obiectivul similar care urmează a fi finalizat în localitatea Rogoz (aparținătoare de orașul Târgu Lăpuș) și care este contractată de aceeași asociere de firme – în acest caz, termenul de finalizare a fost prelungit până la 14 ianuarie 2024.

 

Baza sportivă de pe strada Dr. Victor Babeș nr. 64 din Baia Mare este una tip și cuprinde un teren de fotbal cu gazon artificial și un teren multifuncțional (pentru handbal, baschet, volei și tenis), precum și clădirile și amenajările anexe (vestiare, cabină de poartă, parcare, alei pietonale, spații verzi). Investițiile de acest tip sunt derulate din banii statului, prin Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administraţiei, respectiv firma din subordine (CNI SA).

Asocierea de firme care a câștigat licitațiile în Maramureș nu a dus la bun sfârșit niciunul dintre proiecte (derulează… 5 în același timp), în aprilie 2023 fiind sancționată de CNI SA cu câte un certificat negativ pentru fiecare contract întârziat – CNI a anunțat și că va percepe penalități de întârziere pentru fiecare zi de întârziere. La momentul sancțiunii (în primăvară), stadiul de execuție era de 50% la Târgu Lăpuș și 60% la Baia Mare.

 

* Foto generică

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here