AU CÂȘTIGAT – Minaur Baia Mare a învins CSM Slatina și s-a calificat în sferturile Cupei României

0
287

HANDBAL FEMININ. Marți, 24 august, în Sala Polivalentă din Bistrița, vicecampioana României la handbal feminin, Minaur Baia Mare, a câștigat (greu) în optimile Cupei României cu CSM Slatina (echipă clasată în sezonul trecut pe locul 10 în Liga 1) – acesta a fost primul tur al competiției, în ediția din acest an fiind înscrise 17 echipe (Rapid București s-a calificat direct în sferturi).

 

Meciul, arbitrat de Marina Agliceriu (Prahova) & Mirabela Turdean (Mureș), a pornit cu Minaur în postura de favorită (atât de favorită încât și TVR a anunțat anticipat, cu mult înaintea disputării meciului, că marți, 24 august, transmit meciul din sferturi dintre Minaur și Rapid), însă victoria a fost obținută cu dificultate de băimărence, în ultimele 6 minute. Scor final: 28-25 (14-13) pentru Minaur.

 

Întreaga primă repriză s-a mers „cap la cap”, însă băimărencele au avut o zvâncnire în ultimele 5 minute, când s-au distanțat la 2 goluri (13-11), prin golurile lui Cioca și Borș, terminând prima parte a jocului cu un avantaj de un gol.

 

Și repriza a doua a fost una desfășurată sub semnul echilibrului în minutul 54 cele două echipe fiind la egalitate, 24-24. A fost momentul în care Minaur a apăsat din nou pedala de accelerație și s-a distanțat la 4 goluri (au înscris Laslo, Fujita și Tănăsie – ultima de două ori). Cârligeanu a înscris în ultimele secunde, însă golul a contat doar pentru statistică. Minaur – CSM Slatina: 28-25 (14-13).

 

Pentru băimărence au înscris Tănăsie (7 goluri), Laslo (6 goluri), Popa (4 goluri), Burlachenko și Zych (câte 3 goluri), Fujita (2 goluri), Cioca, Borș și Polocoșer (câte 1 gol). De la Slatina s-au remarcat Chițacu (5 goluri), Cârligeanu, Popescu și Livrinikj (câte 4 goluri). Luciana Popescu (CSM Slatina, în min. 48.01) și Alexandra Severin (Minaur, în min 59.43) au primit cartonașul roșu pentru trei eliminări.

 

 

Iată rezultatele complete din optimile Cupei României (echipele accentuate s-au calificat în sferturile de finală a competiției:

* Minaur Baia Mare – CSM Slatina: 28-25 (14-13)

* Măgura Cisnădie – Dunărea Brăila: 30-31 (12-13)

* Dacia Mioveni – Gloria Buzău: 24-30 (10-15)

* SCM Râmnicu Vâlcea – SCM Craiova: 34-25 (19-11)

* HC Zalău – Universitatea Cluj: 30-22 (17-6)

* CSM Bucureşti – Gloria Bistriţa 29-21 (14-9)

* CSM Deva – Ştiinţa Bucureşti: 18-25 (9-13)

* Rapid Bucureşti – calificată direct.

 

Marți, 25 august 2021, tot la Bistrița, au loc meciurile din sferturile de finală (Minaur Baia Mare joacă de la ora 10, meciul fiind transmis în direct de TVR 1):

* Ştiinţa Bucureşti – HC Zalău

* Gloria Buzău – SCM Râmnicu Vâlcea

* CSM Bucureşti – Dunărea Brăila

* Rapid Bucureşti – Minaur Baia Mare.

 

Echipele câștigătoare se califică în turneul Final Four, care va avea loc în 28 şi 29 august.

 

* Foto: @ Alex Nicodim via Minaur Baia Mare

 

Andrei TUDORAN



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here