VICTORIE EPUIZANTĂ – Explorări câștigă la Cluj după un meci maraton în 5 seturi, care a durat peste două ore de joc efectiv

0
189

VOLEI – LIGA NAȚIONALĂ. Miercuri, 16 februarie, de la ora 18, la Cluj-Napoca, în meci contând pentru etapa a 18-a a Ligii naționale de volei masculin (Divizia A1), Universitatea Cluj a pierdut, cu 2-3 (25-23, 27-25, 13-25, 29-31, 12-15), cu Știința Explorări Baia Mare.

 

Meciul, arbitrat de cuplul nemțean Ovidiu Diaconiță & Cristian Ouatu, a opus echipele de pe locul 11 (Universitatea Cluj) și locul 8 (Explorări Baia Mare). O partidă care a început cu formația oaspete în postură de favorită, nu doar prin prisma pozițiilor din clasament și a parcursului înregistrat în această ediție de campionat, ci și a tradiției (în tur, Explorări a câștigat la Baia Mare cu un categoric 3-0).

 

Băimărenii și-au făcut singuri meciul greu, fiind chiar la un pas să-l piardă (în setul 4, care a durat 35 de minute – mult pentru o partidă de volei -, gazdele au avut 4 mingi de meci!), însă experiența și valoarea lotului au fost decisive, Explorări reușind o La Remontada („Revenire”) în stil de echipă mare, e drept având în față penultima clasată (foarte bătăioasă în acest meci), revenind de la 2-0 și câștigând partida.

 

În setul decisiv, gazdele au început mai bine, reușind să conducă cu 2-0 și părând că au trecut peste șocul pierderii setului 4, după ce au avut meciul în mâna lor. Băimărenii însă au revenit, Moreira și Dragomir ducând scorul la 2-5 (foarte bun jocul băimărenilor la blocaj, ceea ce indică o omogenizare a echipei, deși în pauza competițională lotul a suferit modificări).

 

Gazdele greșesc mult și datorită presiunii impuse de Explorări (în pofida unor momente în care au părut că sunt total ieșiți din joc: la 3-6, punctul 4 al gazdelor a fost realizat de Negrean – care a fost și înger și demon pentru clujeni -, cu o tragere în disperare de cauză din linia a doua, fără nicio reacție din partea băimărenilor). Pe ansamblu, însă, oaspeții au gestionat bine setul 5, trecând de jumătatea sa la scorul de 5-8.

 

S-a intrat în ultima treime a setului decisiv cu scorul 8-10, dar gazdele erau departe de a fi resemnate. Iov reduce diferența la un singur punct, apoi Aldea face punct dintr-un blocaj perfect, dar Negrean îi ține aproape pe clujeni (10-11). Tarța nu e de acord și atacă de două ori pentru victorie (10-13), dar Negrean pune perfuzia pe brațul Universității: 11-13. Varga (U. Cluj) trage în afara terenului și băimărenii servesc pentru victorie. Clujeanul Neag reduce scorul la 12-14, iar antrenorul Marius Botea îl reintroduce pe Tarța, care trage, block-out și Explorări câștigă. Izbăvitor. Obositor. Au luptat două ore și 9 minute (joc efectiv).

 

Pentru băimăreni au punctat: Tarța (22 de puncte), Morreira (18 puncte), Aldea (16 puncte), Dragomir (11 puncte), Klochko (7 puncte), Cheagă (6 puncte), Taboada (5 puncte). De la clujeni s-au remarcat Negrean (32 de puncte), Popovici (18 puncte), Iov (12 puncte) și Neag (11 puncte).

 

În urma victoriei, Explorări Baia Mare a urcat pe locul 7 (are 23 de puncte, adunate din 7 victorii și 11 înfrângeri). Etapa următoare, a 19-a, Explorări joacă la Baia Mare, sâmbătă, 19 februarie, cu CS Olimpia Titanii (locul 5).

 

Andrei TUDORAN



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here